Køb billet online & spar
Kattegatcentret har succes med træning af hajer.
14.04.2015

Succes med træning af hajer i Kattegatcentret

Kattegatcentret præsenterer i denne uge sine banebrydende resultater inden for træning af store, tropiske hajer på ABMA-konferencen (Animal Behavior Management Alliance), som for første gang nogensinde afholdes i Danmark.


Hvis man spørger Kattegatcentret, kan man sagtens træne store hajer. Både til på kommando let og elegant at glide op på en specialbygget træningsrampe i hajtanken - og endda også rulle rundt på ryggen som en labrador. Kattegatcentret er nemlig et af de eneste akvarier i Europa, der har succes med at træne store, tropiske hajer.


Kurator og marinbiolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen, præsenterer resultaterne i denne uge, hvor København ZOO og Odense ZOO er værter for verdens største trænings- og berigelseskonference – ABMA (Animal Behavior Management Alliance).


”Siden 2011 har vi hver dag i cirka 20 minutter trænet vores to store nursehajer og vores zebrahaj, og vi er stolte af, at vi er blevet frontløbere på området. Et tysk forskningshold har netop vist, at visse hajer har en hukommelse som en elefant – og det er vores hajer bestemt levende beviser på,” fortæller Rune Kristiansen.Træning for hajernes skyld

Træningen foregår i den lave ende af den store, tropiske hajtank som led i den daglige hajfodring foran publikum. Kattegatcentret træner dog ikke hajer for showets skyld, men for hajernes skyld.


”Træningen skaber tillid og vænner hajerne til kontakt med mennesker. På den måde kan vi langt lettere holde øje med hajernes helbredstilstand, måle dem og behandle dem for eventuelle sygdomme. Men et vigtigt mål er også at ændre menneskets syn på hajer, som desværre alt for ofte betragtes som frygtindgydende dræbermaskiner,” fortæller Rune Kristiansen.


Målet er, at hajerne med tiden også skal trænes til at blive løftet ud af vandet, for fx at blive vejet, og til at blive flyttet.

Læs pressemeddelelse


Fakta:
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her