Køb billet online & spar
Fokus på fede FiSK til Forskningens Døgn i Kattegatcentret
02.05.2017

Fokus på fede FiSK til Forskningens Døgn

Der var fokus på fede fisk og sundhed, da Kattegatcentret inviterede til Forskningens Døgn fredag d. 28. april.


I forbindelse med den landsdækkende begivenhed Forskningens Døgn, inviterede Kattegatcentret og Københavns Universitet fredag d. 28. april fjerde klasser fra Vestre Skole i Grenaa og studerende fra Social- og Sundhedsskolen i Grenaa til aktiviteter med fokus på fede fisk og sundhed.


Eleverne blev både klogere på hvor meget fisk, Fødevarestyrelsen anbefaler danskerne at spise, hvilken slags fisk der er sundest ogikke mindst på, hvordan det at spise fede fisk påvirker både hjerne, hjerte, koncentrationsevne og stressrobusthed.


DET ER SUNDT AT SPISE MEGET FISK - OG DET SMAGER GODT

Et er at vide, at det er sundt at spise meget fisk og ikke mindst af den fede slags. Noget andet er, hvordan man skal tilberede det og hvordan det smager.


Derfor skulle eleverne selvfølgelig også prøve at lave deres egen fiskesmagsprøve i form af fed laks garneret med pesto, rødløg og cornflakes og tilberedt på grill. Langt de fleste fik også spist den færdige fisk og Brita og Louise, studerende på fra Social- og Sundhedsskolen , fortalte, at ”Det virkede lidt som et wakeup call at få at vide, hvor meget fisk man bør spise, og hvorfor det er sundt”.


For underviserne Rikke Læssøe Schmidt og Sidse Krog havde det stor værdi, at arrangementet også handlede om elevernes egen sundhed, fordi det er noget skolen har meget fokus på. ”Det er også rigtig værdifuldt, at eleverne får viden fra andre end deres sædvanlige undervisere,” fortalte Rikke Læssøe Schmidt. Eleverne fra Social- og Sundhedsskolen startede nemlig med et oplæg om fed fisk, omega-3 fedtsyrer og sundhed fra forsker Lotte Lauritzen fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

FOKUS PÅ FED FISK OG SUNDHED


Arrangementet i Kattegatcentret blev afholdt som en del af forsknings og formidlingssamarbejdet Projekt FiSK, hvor Kattegatcentret arbejder sammen med Københavns Universitet og tre andre danske akvarier om at forske i og formidle om ,hvordan det påviker vores sundhed at spise fisk og ikke mindst fed fisk.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her