Køb billet online & spar
Havets sjoveste fugle - pingviner - kommer til Kattegatcentret i Grenaa!
01.08.2017

Havets sjoveste fugle kommer til Grenaa

Takket være millionstøtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Realdania kan Kattegatcentret nu sætte turbo på realiseringen af en markant udvidelse, som blandt andet skal rumme Danmarks mest unikke pingvinoplevelse.


Indretning af redepladser, fjerfiltre og fuglemad har længe været på topti listen over samtaleemner i Kattegatcentrets frokoststue. Det er ikke fordi, at Kattegatcentrets medarbejdere pønser på at gøre mågerne på Grenaa Havn tamme, men fordi planlægningen af et kommende pingvinanlæg er i fuld gang. Og nu sættes der for alvor fart i udviklingen. Den A.P. Møllerske Støttefond har nemlig besluttet at støtte med 15 millioner kroner til den store udvidelse, og Realdania støtter med 10 millioner kroner. Sammen med en medfinansiering til projektet fra Norddjurs Kommune på 20 millioner kroner betyder det, at finansieringen af den store udvidelse næsten er på plads.


”Vi er utrolig taknemlige over, at både Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Norddjurs Kommune har besluttet at støtte projektet. Tilbygningen skal både rumme undervisningslaboratorier, forbedrede karantænefaciliteter, nyt oplevelsesområde og så selvfølgelig pingvinerne, og vi glæder os i den grad til at byde velkommen til Danmarks bedste pingvinoplevelse i Kattegatcentret!”, fortæller en glad Jan Petersen, borgmester for Norddjurs Kommune og medlem af bestyrelsen for Kattegatcentret.


Direktøren for Den A:P. Møllerske Støttefond, Henrik Tvarnø, glæder sig over, at projektet nu kan realiseres:


”Kattegatcentret er inde i en lovende udvikling og centrets dygtige medarbejdere har fremlagt gode, konkrete planer for fremtiden, som når de realiseres vil kunne blive til stor fornøjelse og gavn for de besøgende”.


Filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania lægger vægt på, at Kattegatcentret er et vigtigt trumfkort for udviklingen af Norddjurs:


”Kattegatcentret er et af Nordens allerbedste akvarier, og vi er meget glade for, at vi med Realdanias støtte kan bidrage til at centret kan fortsætte sin positive udvikling. Vi tror på, at et styrket Kattegatcenter vil skabe værdi for hele Djursland. Både som lokalt mødested og som driver for udviklingen i området i form af flere gæster, også uden for den vanlige sæson.”


EN COOL OPLEVELSE

Det nye pingvinanlæg etableres i en tilbygning på Kattegatcentrets nordlige side. Leder for udstilling og formidling og vicedirektør i Kattegatcentret Karsten Bjerrum Nielsen fortæller:


”Vi kalder anlægget for ”Cool pingviner”, og det er selvfølgelig fordi pingviner både er havets sjoveste og mest cool fugle, men også fordi det bliver en iskold oplevelse! Vi viser nemlig pingvinerne i et autentisk miljø, og der bliver mulighed for at dele pingvinernes habitat og komme helt tæt på, med alt hvad det indebærer af lyde, lugte og subantarktiske temperaturer”.


Den kommende udvidelse har et samlet budget på godt 52 millioner kroner, og den er første etape af en ambitiøs og langsigtet masterplan i tre etaper for Kattegatcentret, som Realdania tidligere har bidraget økonomisk til udarbejdelsen af.


FAKTA:

Med støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Realdania og medfinansiering fra Norddjurs Kommune fortsætter Kattegatcentret en meget positiv udvikling med mange aktiviteter og stigende besøgstal.


Kattegatcentrets masterplan skitserer de kommende års udvikling i tre store etaper med udvidelser og revitalisering af eksisterende arealer.


FOR MERE INFORMATION KONTAKT:


  • Kjeld Juel Petersen, formand for Kattegatcentret/Havets Hus Ejendomsfond. Mobil: 29 47 16 13
  • Karsten Bjerrum Nielsen, leder for udstilling og formidling og vicedirektør i Kattegatcentret, Mail: kbn@kattegatcentret.dk, mobil: 30 25 15 51
  • Anne Skovbro, filantropidirektør Realdania, via pressemedarbejder Jacob Møller Overgaard, telefon: 50 71 67 81

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her