Køb billet online & spar
Medarbejdernes vilde oplevelser med sælerne
01.04.2017

HJÆLP TIL AT REGISTRERE ARBEJDSTID

I Kattegatcentret har man indført et banebrydende koncept, hvor ny teknologi og dyr spiller sammen med det formål at registrere medarbejdernes timeforbrug.


Tidligere brugte Kattegatcentrets administration mange kræfter på at opdrage medarbejderne til at stemple ind om morgenen og ud igen om eftermiddagen. Men hver måned oplevede man, at skulle i gang med et større detektivarbejde for at få medarbejdernes timer afstemt korrekt.


”Det var både irriterende for den enkelte medarbejder, som måske blev snydt for timer, men administrationen brugte også alt for mange ressourcer på at minde folk om det gentagne gange.Da vi sidste år skulle have nyt tidsregistreringssystem, analyserede vi derfor problematikken og det kom der en innovativ løsning ud af. Samtidig med at dyrene bliver trænet og stimuleret, registrerer vores nye system, som bygger på en banebrydende teknologi kaldet TOT-registrering (Target On Time registrering), at medarbejderne er mødt på arbejde,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Bjarne Klausen.BEGEJSTRING BLANDT MEDARBEJDERNE

Det var særligt dyrepasserne i Kattegatcentret, der tidligere glemte at stemple ind. Dyrepasser Kasper Friis Jensen forklarer: ”Jeg tror problemet med, at vi førhen glemte at stemple ind skyldes, at vi virkelig glæder os til at komme ud til dyrene og primært tænker på deres ve og vel. Men vi vil da selvfølgelig gerne have løn for vores arbejdstimer”.


Kasper fortsætter entusiastisk: ”Og jeg må indrømme, at det er ret genialt, at sælerne kan klare indstemplingen for mig, når træningen og fodringen af dem alligevel er det første, jeg gør ommorgenen og det sidste, inden jeg går hjem”.


INNOVATIV TEKNOLOGI OG DYREVELFÆRD

Udstillings- og formidlingschef Karsten Bjerrum Nielsen forklarer, hvordan ”Target on time” systemet fungerer: ”Når man træner dyr, laver man blandt andet en ”target øvelse”. Øvelsen går ud på, at dyret skubber sin snude, finne eller luffe ind mod et punkt eller en genstand og belønnes herfor. TOT-løsningen lå derfor ligefor, og det eneste vi har gjort er at indarbejde en trykfølsom sensor i spidsen af vores target pinde. Når vores sæler markerer på target pinden og dermed tryksensoren, registrerer vores tidsystem, at den enkelte medarbejder er i gang med dagens arbejde.”


Det innovative system er udviklet i samarbejde med virksomheden timeREG, og den eneste ulempe har været en mindre investering i sensorer og en personlig targetpind til den enkelte medarbejder, men sammenholdt med den store tidsbesparelse andre steder i organisationen, er det nye system en stor forbedring.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her