Køb billet online & spar
Sælungen Selma sætter kurs mod koldere kyster
07.12.2017

Sælungen Selma sætter kurs mod koldere kyster

Kattegatcentrets 4 måneder gamle sælunge Selma har påbegyndt rejsen mod Skansen Zoo i Stockholm, hvor hun fremover skal boltre sig under køligere himmelstrøg.


I disse timer er Kattegatcentrets sælunge Selma på sit livs rejse mod Skansen Zoo i Stockholm, hvor hun fremover skal bo blandt brunbjørne, krokodiller og elge. Selma er nemlig blevet teenager, og det er derfor på høje tid, at hun flytter hjemmefra.


”Det har hele tiden været meningen, at vi skulle finde et andet godt hjem til Selma, når hun var gammel nok til at klare sig selv. Og nu er tiden inde. Hun har for længst frigjort sig fra mor Liv og har lært at spise selv, så hun er helt klar,” fortæller kurator og biolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.Selma trænet til rejsen

Når en sæl flytter hjemmefra i Kattegatcentret, ligger der mange ugers forberedelse bag.


”Vi har blandt andet de sidste mange uger trænet Selma til at ligge inde i et net, så hun ville være helt tryg og rolig under indfangningen,” fortæller Rune Kristiansen.


Indfangningen af Selma forløb da også helt efter planen tidligt torsdag morgen.


”Selma kravlede tillidsfuldt ind i nettet under morgenens fodring, og blev nænsomt og helt uden slinger i valsen flyttet over i sin transportkasse. Derefter blev hun tilset af en dyrelæge, og så kunne dyrepasserne fra Skansen Zoo påbegynde rejsen mod Stockholm,” fortæller Rune Kristiansen.En del af et vigtigt samarbejde

Selma blev født på strandbredden i Kattegatcentrets lagune natten til den 22. juli og skal fremover bo i Skansen Zoo, der er en kombineret zoologisk have og friluftsmuseum. Selmas rejse er en del af et omfattende og meget vigtigt udvekslingsprogram, der er imellem akvarier og zoologiske haver verden over. Udvekslingen er med til at forhindre indavl, mindske indsamlingen af dyr fra naturen - og sikre sunde og levedygtige dyr.


”Skansen Zoo er ligesom os medlem af verdens største zoo- og akvarieorganisation EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), og har derfor også meget stramme retningslinjer omkring dyrehold. Vi er derfor helt sikre på, at Selma vil blive passet og trænet efter alle kunstens regler, og vi glæder os til på afstand at følge med i hendes nye liv længere nordpå,” fortæller Rune Kristiansen.

Læs mere om spættede sæler i Kattegatcentret
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her