Køb billet online & spar
30.07.2020

FØRSTE SPADESTIK BANER VEJEN FOR PINGVINER

Fredag d. 7. august 2020 tog borgmester Jan Petersen det første spadestik til Kattegatcentrets kommende udvidelse, som skal rumme et stort pingvinanlæg og et nyt laboratorium til undervisning.


Der var fest på Sydhavnen i Grenaa, da Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, fredag d. 7. august tog det første spadestik til udbygningen af Kattegatcentret. Den 1.500 m² store udvidelse skal rumme et pingvinanlæg i særklasse, et moderne skoletjenestelaboratorium og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne.


”Vi glæder os helt fantastisk meget til at komme i gang med byggeriet,” fortalte Kattegatcentrets direktør Helle Hegelund og fortsatte: ”Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil med at realisere Kattegatcentrets udvidelse, og når vi nu kan invitere til fejring af første spadestik, er det ikke mindst takket være gavmilde donationer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Augustinusfonden, LAG Djursland, NRGi og CAC Fonden samt en bevilling fra Norddjurs Kommune og et sponsorat fra Grenaa Havn. Vi er utrolig taknemmelige for den meget store opbakning både lokalt og fra de store nationale fonde.”


HISTORISK SPADE


Det er ikke en hvilken som helst spade, borgmester Jan Petersen stak i jorden d. 7. august. Det er nemlig den selvsamme spade, som blev brugt, da byggeriet af Kattegatcentret startede i 1992.


” Kattegatcentret har siden åbningen i 1993 været en utrolig vigtig turistattraktion for Norddjurs Kommune. Kattegatcentret har betydning for både tiltrækning af turister og dermed arbejdspladser og omsætning i hele lokalområdet, men også for uddannelse af børn og unge og for forskning og udvikling. Jeg er derfor virkelig glad for at få lov til at tage det første spadestik til den kommende vigtige og meget spændende udvidelse af centret,” fortalte borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen.


FAKTA:


  • Borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune, tog det første spadestik
  • Byggeriet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Norddjurs Kommune, Augustinus-fonden, LAG Djursland, NRGi, CAC Fonden og Grenaa Havn.
  • Byggeriet indeholder et pingvinanlæg i særklasse, et topmoderne laboratorium til undervisning og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne.
  • Den nye bygning vil være på 1.500 m², fordelt på to etager.
  • Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2022.


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her