Køb billet online & spar
03.09.2021

Besøg af 222 ivrige og videbegærlige spørge-jørgener

Ikke mindre end 222 glade 5-6 årige børn og 43 voksne fra Norddjurs Kommunes

børnehaver var i sidste uge på udflugt til Kattegatcentret, hvor de dissekerede sild, spiste tang og fangede krabber.


De største af de mindste børn fra alle kommunens daginstitutioner var i uge 34 inviteret på storbørns-eventyr i Kattegatcentret til et program spækket med aktiviteter særligt tilpasset ivrige pilfingre og videbegærlige ”spørge-Jørgener”.


Storbørnsdagene, hvor daginstitutionernes ældste børn besøger Kattegatcentret, er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kattegatcentret, pædagoger og den kommunale forvaltning. Formålet med besøget er at give de næsten skoleparate børn en sansemættet oplevelse med fokus på livet under havoverfladen.


”Vi har i flere år med stor succes afholdt storbørnsdag for institutionerne i Område Grenaa, og i år besluttede vi at udvide tilbuddet til alle kommunens daginstitutioner”, fortæller Søren Forsberg, leder af Kattegatcentrets skoletjeneste, og fortsætter:


”Det er noget helt særligt for de største af de mindste børn at komme på tur og få en masse nye oplevelser, og vi har sammensat et program, der flytter grænser og udfordrer både pilfingre og spørge-Jørgener. Ungerne dissekerer sild, fanger krabber, lærer om havdyr, laver tangsalt og smager på friskfanget makrel tilberedt over bål og serveret med frisklavet tomatsovs”.


STOR BEGEJSTRING FOR ARRANGEMENTET

Der er meget stor begejstring for storbørnsdagene fra både børn og voksne, og det gælder også stor begejstring for børnsgruppen Satellitten fra Børnehaven Nordlyset i Vivild, hvor pædagog Stinna Aabenhus fortæller:


”Vi så helt bogstaveligt, hvordan børnene fik rykket deres grænser, de blev modige og turde prøve at klippe i døde sild, røre ved krabber og spise tang”.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her