Køb billet online & spar
Børnehavebørn får skolevenner i Kattegatcentret.
24.03.2022

Børnehavebørn får skolevenner i Kattegatcentret

Onsdag den 30. marts deltager over 200 børn fra skoler og børnehaver i Grenaa til ”Alle er gode til noget”-festival i Kattegatcentret. Her skal børnene på modigste vis opleve havets forunderligheder og samtidig knytte venskaber på tværs af skole og børnehave.

Når 230 førskolebørn og 3. klasses elever fra henholdsvis otte børnehaver og tre skoler i Grenaa/Toubro-området deltager i ”Alle er gode til noget”-festival i Kattegatcentret onsdag den 30. marts kl. 09.15-12.00, skal der både smages, lugtes og føles på havet. Men der skal også knyttes helt særlige skolevenskaber, med det vigtige formål at bygge bro mellem børnehave og skole, så børnehavebørnene møder et kendt ansigt første skoledag.

”Det her projekt er vi simpelthen bare megastolte af. For hvad er vigtigere end at tænde den ”naturvidenskabelige gnist” hos vores allermindste borgere samtidig med, at vi danner rammen om en tryg overgangsceremoni mellem børnehave og skole? Til festivalen bliver børn fra skole og børnehave nemlig ”skolevenner”, og de skal sammen på eventyr under havets overflade,” fortæller Søren Forsberg, ansvarlig for skoletjenesten i Kattegatcenteret og naturfagskoordinator i Norddjurs Kommune.

HJEMMELAVET MAKREL I TOMAT OVER BÅL


Til ”Alle er gode til noget”-festivalen blandes skolevenner og førskolebørn i grupper, hvor de sammen skal udforske havets forunderligheder i trygge rammer, så børnene også tør kaste sig ud på lidt dybere vand.

”Vi viser havet frem, lader børnene mærke, smage og lugte havet og dets beboere. Vi har lavet et super spændende program med aktiviteter, hvor alle sanserne skal i spil, og hvor børnene i trygge rammer tør være modige og prøve noget, de ikke har prøvet før,” fortæller Søren Forsberg om programmet, hvor børnene ikke kan undgå at få våde fingre, når de giver sig i kast med dagens mange aktiviteter.

Til festivalen skal børnene fx både tilberede hjemmelavet makrel i tomat over bål, lave sprøde tangchips, kigge ind i blækspruttens spændende indre og undersøge, hvordan man holder på en krabbe, så den ikke kan nappe.

Det er første gang, at førskolebørn og 3. klasses elever samles til ”Alle er gode til noget”-festival i Kattegatcentret, men det er forhåbningen, at konceptet kan få ”vokseværk” og udbredes til at omfatte alle kommunens skoler og børnehaver og blive en årligt, tilbagevendende begivenhed.

FAKTA


  • ”Alle er gode til noget”-festival onsdag den 30. marts 2022 kl. 9.15-12.00 i Kattegatcentret
  • Følgende børnehaver deltager: Glentereden, Stjernehuset, Skovbørnehaven, Regnbuen, Gymnasievejen, Toubro, Skovbørnehave & Landsbyen
  • Følgende skoler deltager: Søren Kanne Vestre, Søren Kanne Østre og Toubro Skole
  • I alt deltager 230 børn og cirka 25 voksne
  • ”Alle er gode til noget”-festivalen arrangeres af Kattegatcentret i samarbejde med pædagoger, lærere og ledere fra skole og dagtilbuddene

Læs mere om Kattegatcentrets skoletjeneste her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her