Køb billet online & spar
11.05.2021

Kattegatcentret genåbner med helt nye oplevelser

Kattegatcentret har holdt lukket siden den 11. december 2020, men kan nu endelig genåbne. I lukkeperioden er der gjort en helt ny udstilling klar, som kan opleves sammen med alle Kattegatcentrets 200 forunderlige og farvestrålende arter af havdyr.


Der er givet grønt lyst til, at Kattegatcentret kan genåbne, og fredag den 21. maj kl. 10.00 kan centret igen byde gæsterne velkomne.


”Vi er så glade for, at Kattegatcentret igen kan fyldes med glade børn og voksne, som kan blive bidt af havet, ligesom vi selv er. Vi kæmper for havet og håber, at rigtig mange har lyst til at støtte op om den vigtige sag og besøge os,” fortæller Karsten Bjerrum, som er direktør i Kattegatcentret.


Nye oplevelser


Når Kattegatcentret genåbner, er det også med helt nye oplevelser.


”Vi åbner med en helt ny udstilling om forfatteren, eventyreren og historiefortælleren Troels Kløvedal. I udstillingen vil man blandt meget andet kunne opleve filmklip fra rejserne med Nordkaperen, lytte til eventyrlige rejsefortællinger og drage på sin helt egen rejse. Derudover har vores udstilling Farlige Fisk fået en storstilet makeover,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.


Hvis man har været forbi Grenaa Havn i de seneste par måneder, vil man også have både hørt og set, at der er fuld gang i Kattegatcentrets nybyggeri. I løbet af 2021 vil et spritnyt pingvinanlæg og nye skoletjenestefaciliteter tage mere og mere form, og i foråret 2022 vil Kattegatcentrets 200 arter af havdyr få selskab af de sjove og anderledes havfugle.


Vi passer på hinanden


Når Kattegatcentret genåbner fredag den 21. maj kl. 10.00, bliver de danske sundhedsmyndigheders retningslinjer fulgt til punkt og prikke. Som det ser ud lige nu, skal alle gæster på og over 15 år vise coronapas ved indgangen. Det vil sige dokumentation for, at man er vaccineret, har haft corona inden for de seneste 6 måneder eller har en negativ coronatest, der er mindre end 72 timer gammel. Desuden skal gæsterne medbringe gyldigt id-kort. På Kattegatcentrets website, som løbende opdateres, kan man læse mere om, hvilke forholdsregler Kattegatcentret tager, samt hvilke forholdsregler, man som gæst skal tage.


”Vi passer på hinanden i Kattegatcentret. Sikkerhed for gæster og ansatte er førsteprioritet, og retningslinjerne skal sikre, at det er et trygt besøg for gæsterne, og at det er trygt for de ansatte at udføre deres arbejde,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.


Når Kattegatcentret åbner, er der altså sørget for trygge rammer, så man sikkert kan gå på opdagelse i havets forunderlige verden og drage på eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd.


Fakta  • Kattegatcentret genåbner for gæster fredag den 21. maj kl. 10.00
  • Læs mere om covid-19-forholdsregler i Kattegatcentret her: https://www.kattegatcentret.dk/covid-19/
  • Man kan downloade coronapasset på sin telefon eller printe det. Se mere her: https://www.sundhed.dk/borger/min-side/corona/covidpas/
  • Grundet covid-19 har Kattegatcentret siden den 11. december 2020 været påbudt af holde lukket
  • Kattegatcentret åbner med en ny udstilling om Troels Kløvedal med titlen ”Frihedens Værksted – Eventyr til søs”. Læs mere om udstillingen her: https://www.kattegatcentret.dk/oplevelser/frihedens-vaerksted/
  • Udstillingen er støttet af Nordea-fonden. Læs mere om Nordea-fonden på deres website: https://nordeafonden.dk
  • Den oprindelige version af udstillingen ”Frihedens Værksted” har tidligere været vist på Naturhistorisk Museum i Aarhus og M/S Museet for Søfart


For mere information kontakt:Karsten Bjerrum Nielsen, direktør i Kattegatcentret.

E: kbn@kattegatcentret.dk, M: +45 30 25 15 51, T: +45 87 58 05 21

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her