Køb billet online & spar
26.05.2021

DRAG PÅ EVENTYR I TROELS KLØVEDALS ÅND I NY UDSTILLING

Udstillingen om Troels Kløvedal ”Frihedens Værksted”, som ved tidligere opsætninger har fået mange rosende ord med på vejen, kan nu opleves i Kattegatcentret i en fornyet version. I udstillingen kan man bl.a. sætte kursen på Nordkaperen og drage

på sin egen eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd.


Kattegatcentret har slået dørene op for udstillingen om Troels Kløvedal ”Frihedens Værksted – Eventyr til søs”. Det er en fornyet version af den anmelderroste udstilling, som tidligere har været vist på M/S Museet for Søfart i Helsingør og Naturhistorisk Museum i Aarhus. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden. Nu er tiden så kommet til Kattegatcentret i Grenaa, hvor børn og barnlige sjæle, udover at få indblik i Kløvedals spændende liv på havet, kan drage på deres helt egen eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd. Kattegatcen-tret har bearbejdet den oprindelige udstilling, så den nu er målrettet børnefamilier og indeholder flere involverende aktiviteter.


KLØVEDAL OG KATTEGATCENTRET


Forfatteren, eventyreren og historiefortælleren Troels Kløvedal boede i mange år på Djursland sammen med familien, og der er da også en særlig forbindelse til Kattegatcentret.


”Troels Kløvedal boede på Djursland, og hans fascination af havet og ikke mindst beskyttelse af havmiljøet er noget, der også ligger os meget på sinde. Troels var desuden engang en del af Kattegatcentrets Repræsentantskab, og i den forbindelse har vi fundet et sjovt brev frem fra Troels til Kattegatcentrets daværende direktør. Brevet er sendt fra Nordkaperen, og det brev kan man selvfølgelig også se i udstillingen,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, som er direktør i Kattegatcentret.

Troels Kløvedals yngste søn, Asbjørn Kløvedal, indviede udstillingen ved et mindre åbningsarrangement for særligt inviterede den 21. maj. Som tidligere student fra Grenaa Gymnasium, Djurslænding og skipper på Nordkaperen, var Asbjørn den oplagte mand til at indvie udstillingen. I talen lagde Asbjørn også vægt på forbindelsen mellem Troels og Kattegatcentret.

”Som de fleste nok ved, havde min far, Troels, en enorm kærlighed til havet, og derfor vil han også have elsket tanken om, at udstillingen skulle komme her til Kattegatcentret, som netop formidler om havet og det liv, der er i havet,” sagde Asbjørn Kløvedal i sin åbningstale.


FOR DE EVENTYRLYSTNE


Vi har i det seneste år under covid-19 måttet se langt efter de store rejseeventyr, men i den nye udstilling får man en kærkommen mulighed for at drømme sig til fjerne himmelstrøg.

”Udstillingen er for de rejsehigende og eventyrlystne – børn som voksne. Her kan man stemple ind på Nordkaperen og drage på sin helt egen eventyrrejse i Troels Kløvedals ånd. Til lyden af fascinerende rejsefortællinger i drømmenes, videnskabens og civilisationens tegn kan man opleve det eventyrlige liv på og i havet i Østjyllands største akvarium, Oceanariet,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.


”Livet er vidunderligt, fordi man kan bruge det til lige det, man drømmer om, og hver morgen er en stor, dejlig oplevelse.” (Troels Kløvedal, ”Alle mine morgener på jorden”, 2017)


FAKTA:


  • Udstillingen er støttet af Nordea-fonden. Læs mere om Nordea-fonden på deres website: https://nordeafonden.dk
  • Udstillingen ”Frihedens Værksted” har tidligere været vist på Naturhistorisk Museum i Aarhus og M/S Museet for Søfart i Helsingør, men er på Kattegatcentret bygget om og tilføjet nye, legende elementer
  • Naturhistorisk Museum i Aarhus og M/S Museet for Søfart i Helsingør har lavet udstillingen i samarbejde med Troels Kløvedal
  • Udstillingen hedder ”Frihedens Værksted – Eventyr til søs”. Læs mere om udstillingen her: https://www.kattegatcentret.dk/oplevelser/frihedens-vaerksted/
  • Udstillingen kan opleves i Kattegatcentret, Færgevej 4, 8500 Grenaa


FOR MERE INFORMATION KONTAKT:

Karsten Bjerrum Nielsen, direktør i Kattegatcentret.

E: kbn@kattegatcentret.dk, M: +45 30 25 15 51, T: +45 87 58 05 21

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her