Køb billet online & spar
Naturvidenskabsfestival 2020

Vær med til verdens største blæksprutte­dissektion!

Se eller gense dette års Naturvidenskabsfestival 2020!Naturvidenskabsfestival er hvert år en stor begivenhed i Kattegatcentret, og på trods af COVID-19 insisterer vi på at 2020 ikke bliver nogen undtagelse!


Format:

Det kommer det til at lugte af blæksprutter ude i klasserne, når udskolingselever fra nær og fjern tuner ind på den samme kanal og deltager i verdens måske nok største fælles blækspruttedissektion. Målet er at samle over 1200 børn, der sammen med Kattegatcentrets skoletjeneste skal dissekerer blæksprutter sammen – hver for sig!


Du behøver ikke at være biologinørd, naturfagslærer eller bløddyrseskpert – den klarer vi!


Som lærer skal du blot være lærer for klassen og sørge for, at være arme, ører og øjne for os, vi får nemlig brug dig! Så er vi sikre på at smartboardet virker, at blæksprutterne er klar og at humøret er i top!


Sprutte


”Vi røgter naturen op af vandet og ind i klasselokalet”


Vi er langt fra hinanden, men i fællesskab skal vi stå med våde hænder, snaskede fingre og blæksprutte op til albuerne - vi skal stå sammen i et naturfagligt fællesskab.


Derfor vil vi under vores livestream løbende vise billeder af alle jer, der går på opdagelse i blækspruttens fantastiske anatomi. Vi deler fra Instagram, og i kan være med på dagen med hashtagget:

#bidtafhavet #Storeopdagelser #voresnatur


Hvem må deltage?


Alle udskolingsklasser må deltage, men vi har begrænsede antal blæksprutter.


Vores primær målgruppe er 7.-9. klasse, men hvis du som lærer vurderer, at det giver mening at deltage med elever udenfor målgruppen, så spørg endelig.


Sprutte


Blækprutterne


Blæksprutterne er gratis for tilmeldte klasser og hentes på Kattegatcentret efter aftale med Kim Kofoed. Hent gerne til hele skolen på en gang!


Ved afhentning modtager i ligeledes en vejledning indeholdende tidsplan, materialeliste, tjekliste (forberedelse og oprydning) samt tips og tricks til håndtering af blæksprutterne.


Download Lærevejledning


Hvor og hvornår?


Når vi går live, vil et link blive aktiveret på denne side. I skal ikke bruge nogen særlige programmer eller login. Vores livestream vil blive tilgængeligt via YouTube, som er integreret på vores hjemmeside, så er vi sikre på at alle kan være med.


Tidsplan


KL. 09.45 – 10.00

Online tid: Tid til at logge på.


KL. 10.00 – 11.00

Online tid: Dissektion af 10-armede blæksprutter


KL. 11.00 – 11.30

Offline tid: Oprydning i klassen


KL. 11.30 – 12.00

Offline tid: Klassen forbereder spørgsmål til os og sender ind


KL. 12.00 – 12.30

Online tid: Pausefisk mens i spiser madpakker i klassen


KL. 12.30 – 13.15

Online tid: Besvarelse af spørgsmål som i har sendt


KL. 13.15

Online tid: Tak for i dag


Hvordan melder jeg mig til?


Du er tilmeldt når du har udfyldt denne formular. Husk at lav en aftale om afhentning af blæksprutter.

OBS: Man skal udfylde en formular for hver enkelt klasse man gerne vil tilmelde.


Tilmeld dig og din klasse her!


Har du spørgsmål?


Kontakt Kim Koefod


Kontakt Søren Forsberg


Logo

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2023
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her