Køb billet online & spar
Ocean Connections

Kattegatcentret bliver bidt af virtual reality med unikt "Ocean Connections"-projekt

Unikt samarbejde mellem Kattegatcentret og to Grenaa-skoler skal kombinere havets og teknologiens verden.


Fra efteråret 2018 og tre år frem deltager Kattegatcentret i et superspændende projekt med titlen “Ocean Connections: Developing Ocean Literacy through Creative, Digital Pedagogies”. Projektet handler om, hvordan man bedst muligt inddrager forskellige teknologier i skoleelevers læring om havet.


Projektet skal udforske og afprøve både augmented reality (AR) og virtual reality (VR), og eleverne skal selv være med til at udvikle features, som kan øge deres egen og andre elevers læring om havet.


Måske skal de dissekere blæksprutter og gennem AR forstå, hvordan blodet bevæger sig rundt i kroppen på en levende blæksprutte. Måske skal de gennem VR-briller lære mere om de store hajer i Kattegatcentret, eller måske skal eleverne selv være en haj, der skal jage de rigtige byttedyr. Mulighederne er mange, og eleverne får brug for al deres kreativitet og viden om havet.


Det er elever fra Kattegatskolen og Vestre Skole i Grenaa, som deltager i det spændende 3-årige projekt. Derudover deltager VIA University College i Aarhus, som vil lave følgeforskning og evaluere projektets resultater.


Hvad er AR og VR?

Augmented Reality (AR) er en teknologi, hvor den virkelige verden tilføres et eller flere simulerede lag. I Virtual Reality (VR) er man til gengæld helt fordybet i den computer-simulerede verden og har ingen interaktion med den virkelige verden.


Finansiering og forløbsperiode

Projektets fulde navn er “Ocean Connections: Developing Ocean Literacy through Creative, Digital Pedagogies”. Projektet involverer ud over danske deltagere også skoler, akvarier og universiteter i England og Spanien.


Projektet er finansieret af EU's pulje for uddannelse, træning, ungdom og sport, kaldet Erasmus+.


Læs mere om Erasmus+ her

Følg med i projektets blog her


Læs mere om skoletjenestens undervisningstilbud her


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her