Køb billet online & spar
Sild i Kattegatcentret.
Sild

Sild: Elsker du også at prutte i badekarret?

Silden (Clupea harengus)

Den velkendte sild (Clupea harengus) er mørk på oversiden og lys på undersiden. Ser du den nedefra, er den lys som lyset, der kommer ned igennem vandet. Ser du den oppefra, er den mørk som havets bund. Det er genialt! På den måde gemmer silden sig nemlig for rovdyr som laks, hajer, marsvin hvalen og havmåger.


Silden prutter på livet løs

Sildene æder små vandlopper, krebsdyrlarver, fiskeæg og små fiskeunger. Det kan give luft i maven, hvilket er endnu mere smart, når der er fare på færde. Ved at prutte på livet løs får sildene nemlig havet til at boble og syde som en gryde spilkogende vand, og fjenden får derfor svært ved at se i det uklare vand.


Om sildene prutter for at vildlede rovdyrene, eller om det skyldes stress, ved man ikke med sikkerhed. Det er også lige meget, for overlevelsesstrategien virker!

Fakta om silden

Længde:


45 cm

Op til 45 cm, almindeligvis 30 cm.

Levetid:


25 år

Op til 25 år.Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her