Køb billet online & spar
Kardinalfisk (Pterapogon kauderni) i Kattegatcentret.
Kardinalfisk

Kardinalfisk: Det er en stor mundfuld at blive far

I naturen lever kardinalfisken (Pterapogon kauderni) kun ved Banggai-øerne ud for Sulawesi i Indonesien, hvor den holder til ved koralrev i 1-15 meters dybde. Det er hunnen, der udvælger sin mage, men så er hendes opgave også slut. Det er nemlig hannen, der tager slæbet med at udruge æggene. Efter at hunnen har opført sin sindige parringsdans, kan hannen vælge at åbne sin mund og dermed signalere ’ja tak’. Dette frieri kan tage alt fra flere timer til tre dage!

Når hannen har accepteret, udstøder hunnen sine æg som befrugtes, og hannen tager dem derefter straks i munden. Her beholder han dem i op til 30 dage, indtil æggene er klækket, og de ca. 40 unger er så store, at der ikke længere er plads i fars mundhule. Kardinalhannen er en omsorgsfuld far, og derfor spytter han sine unger ud mellem piggene på et søpindsvin, hvor de lever beskyttet den første tid.

Hjælp os med at beskytte kardinalfisken

Siden kardinalfisken blev introduceret til hobbyakvarier i midten af 1990’erne, er bestanden faldet med 89 procent! For at minimere indsamlingen fra naturen, har Kattegatcentret gennem flere år opdrættet kardinalfisk.

Vil du støtte vores vigtige avlsarbejde, så klik her

Fakta om kardinalfisken

Størrelse:

9 cm

Kardinalfisken kan blive op til 9 cm lang.

Føde:

Zooplankton.

Værd at vide:

En af de få arter af marine mundrugere – strategien er mere udbredt blandt ferskvandsfisk.


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her