Køb billet online & spar
Food Festival: Akvarier slår et slag for den fede fisk
01.09.2017

Akvarier slår et slag for den fede fisk

Fire af landets største akvarier samles til årets Food Festival i Aarhus den 1.-3. september, hvor de med Projekt FiSK inviterer til sjove oplevelser med fisk.


På dette års Food Festival i Aarhus den 1.-3. september er det muligt at blive en hel del klogere på fisk og sundhed, når formidlere fra fire af landets største akvarier - Nordsøen Oceanarium, Fiskeri-og Søfartsmuseet, Den Blå Planet og Kattegatcentret – står klar for at slå et slag for den sunde, fede fisk.


”Skønne, skøre og nørdede formidlere fra alle fire akvarier står klar på en stand i området ”HAVET” med en masse sjove aktiviteter. Man kan blandt andet dissekere en fed sild, komme med i vandkanten med net og samle kryb og kravl, prøve at flå og filetere en fladfisk, og selvfølgelig også smage på den sunde, fede fisk laksen! Det hele handler om at sætte fokus på, hvorfor det er så vigtigt at spise fisk,” fortæller Lone Thybo Mouritsen, forskningsleder i Kattegatcentret og leder af formidlingen i Projekt FiSK.


Sundt – og sjovt – at gå i fisk

I Projekt FiSK samarbejder de fire akvarier med forskere fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Forskerne undersøger, hvordan det påvirker børns sundhed, hukommelse og opmærksomhed at spise fed fisk, og sideløbende inviterer de fire akvarier til en masse, sjove aktiviteter med fokus på fisk og sundhed særligt målrettet børn. Årets deltagelse i Food Festival i Aarhus er også en del af det treårige projekt, som er støttet af Nordea-fonden.


”Det er ikke hver dag, at man fx kan møde fire akvarie-maskotter på én gang, men det kan man på Food Festivalen. Her kan de mindste nemlig dyste i fiske-vendespil mod akvariernes fire, sjove maskotter - Sharky, Hik, Plaske og Klumpe - og der er fribilletter på højkant,” fortæller Anna Kold, der er FiSK-formidler i Kattegatcentret.


Det er første gang, at alle fire akvarier er samlet på Aarhus Food Festival.


”Det er anden gang, at vi deltager i Aarhus Food Festival med Projekt FiSK, men første gang, at der er formidlere fra alle fire akvarier repræsenteret, og vi glæder os rigtig meget. Det er en enestående chance for at nå ud til rigtig mange børn og voksne med vores vigtige budskab – nemlig, hvorfor det er så vigtigt at huske at spise fisk,” fortæller Anna Kold.


FAKTA


  • Food Festival 2017 løber af stablen den 1.-3. september på Tangkrogen i Aarhus
  • Projekt FiSK har en stand i området ”HAVET”
  • Projekt FiSK – et forsknings- og formidlingsprojekt om Fisk, børn, Sundhed og Kognition - er et landsdækkende, tværfagligt partnerskabsprojekt med Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, og de fire akvarier: Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet i København. Projektets formål er at undersøge, hvordan fisk påvirker børns sundhed og kognitive funktion samt give danske børn og deres forældre viden om og oplevelser med fisk og sundhed på en sjov, utraditionel, involverende og nuanceret måde. Nordea-fonden har støttet projektet med 17,9 mio. kroner

Læs mere om Projekt FiSK her

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her