Køb billet online & spar
Musik af en anden verden i Kattegatcentret
14.11.2017

Musik af en anden verden i Kattegatcentret

Den overnaturlige undervandskoncert AquaSonic, hvor musikerne bogstaveligt talt spiller og synger under vand, kan den 24. og 25. november opleves i Kattegatcentret.


KØB BILLETTER TIL AQUASONIC HER


Enestående. Underligt. Magisk. Uhyggeligt. Betagende. Overnaturligt. Undervandskoncerten AquaSonic, der spiller hele tre koncerter i Kattegatcentret den 24.-25. november, er en helt og aldeles anderledes musikoplevelse. Koncerten har da også ryddet forsider verden over, er blevet et viralt hit med over 25 millioner visninger på blandt andet Facebook, og dennes uges koncert i Aalborg meldes helt udsolgt.


”Vi er meget stolte over at kunne præsentere AquaSonic i den helt perfekte ramme i Kattegatcentret. At opleve de fem musikere med specialdesignede musikinstrumenter lade sig nedsynke i hver deres mandsstore akvarium og spille og synge under vand bliver en oplevelse helt ud over det sædvanlige,” fortæller afdelingsleder for udstilling og formidling i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.


Det er det Aarhus-baserede Between Music, der står bag undervandskoncerten AquaSonic, og koncerterne i Kattegatcentret er støttet af Kulturby 2017.


Med hjælp fra hvalforsker

Between Music har samarbejdet med et internationalt hold af blandt andre dybhavsdykkere, forskere og ingeniører over mange år for at udvikle undervandskoncerten AquaSonic. Som noget helt ekstraordinært inkluderer koncerten fredag den 24. november derfor et foredrag med hvalforsker Magnus Wahlberg fra Syddansk Universitet.


”Magnus Wahlberg var en af de første, der hjalp os med at forstå, hvordan lyd opfører sig under vand. Hvordan lydbølgerne reagerer anderledes i mødet med en vandmasse frem for luft, og hvordan man bruger undervandsmikrofoner til at forstærke lyden. Og ikke mindst gav han os viden om, hvordan dyr producerer lyd som inspiration til, hvordan vi kunne udvikle nye undervandsinstrumenter,” fortæller kunstnerisk direktør, komponist og performer i Between Music, Laila Skovmand Larsen.


Der er et begrænset antal billetter til alle tre koncerter i Kattegatcentret.


FAKTA:


  • Der afholdes i alt tre AquaSonic-koncerter i Kattegatcentret: Én koncert fredag den 24. november 2017 kl. 18:30 (med foredrag ved hvalforsker Magnus Wahlberg fra Syddansk Universitet samt tang-tapas), og yderligere to koncerter lørdag den 25. november 2017 klokken 17.00 og 20.00
  • Billetter til koncerterne kan kun købes i Kattegatcentrets webshop
  • AquaSonic fik sit internationale gennembrud i Holland 2016
  • AquaSonic vandt fornyligt publikumsprisen fra HUS – Design and Engineering prize
  • AquaSonic har fået over 25 millioner visninger på blandt andet Facebook og har senest optrådt ved Modeugen i Paris, hvor New York Times skrev: "Watching the presentation, it was hard to trust your own eyes."
  • Se BBC Arts TV beskrive undervandskoncerten AquaSonic på 5 min
  • Læs mere om AquaSonic her
  • Koncerterne i Kattegatcentret er støttet af Kukturby2017


KØB BILLETTER TIL AQUASONIC HER


Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her