Køb billet online & spar
16.07.2023

Endnu en pingvinunge er kommet til verden!

For første gang nogensinde, er der klækket pingvinunger i Kattegatcentrets to-etagers store pingvinanlæg.

Vi har fået endnu en pingvinunge, og den er lige så nuttet som den første. Første gang var det pingvinparret Hans & Marie, der den 5. juli fik en unge, og nu er det parret Ramsey og Clarice, der har fået et dunet lille vidunder. Mens Hans og Maries unge vejede 98 gram ved klækning, vejede den nytilkomne unge i kolonien 102 gram.

Kattegatcentrets dyrepassere har længe vidst, at der også var et befrugtet æg i Clarice og Ramseys rede, men de har været lidt bekymrede, fordi Clarice ikke har deltaget i rugningen, men har overladt det til Ramsey at holde ægget varmt. Det er en krævende opgave at ligge på reden en hel måned, og Ramsey begyndte at trænge alvorligt til et bad, mens dyrepasserne også tvivlede på, om Clarice var klar til at blive mor.

Heldigvis har bekymringen vist sig at være ubegrundet, for nu ligger Clarice på reden og nusser omsorgsfuldt om den lille unge, mens Ramsey har fået sig en tiltrængt svømmetur i det kolde vand i pingvinernes 200.000 liters store bassin.

Ramsey og Clarice kommer oprindeligt fra Sealife Aquarium i London.

Læs om den første pingvinunge i Kattegatcentrets historie her

OPDATERING: PINGVINUNGERNE TRIVES OG VOKSER MED LYNETS HAST

Vi kan næsten ikke følge med vores to pingvinunger, der har fart på! Hans & Maries unge er nu så stor, at den det meste af tiden opholder sig udenfor reden. Du kan følge begge pingvinungers udvikling i pingvinanlægget.

Pingvinunge_stor

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her