Køb billet online & spar
05.07.2023

Første pingvinunge i Kattegatcentret

I disse timer er der familieforøgelse i Kattegatcentrets pingvinanlæg, for ud af pingvinparret Hans & Maries æg klækker der nemlig lige nu en lille, pippende pingvinunge. Det er Hans og Maries første pingvinunge - og også den første pingvinunge i Kattegatcentrets historie.


Pingvinparret Hans & Marie har den seneste måned på skift ruget på et befrugtet æg i Kattegatcentrets pingvinanlæg, og de seneste dage har dyrepasserne spændt tilset reden, for efter planen kunne ægget klække når som helst. Pingvinungen lod dog vente på sig, men i dag onsdag den 5. juli skete det endelig – ægget begyndte at klække, og en lille pingvinfod tittede frem.

”Jeg er simpelthen så glad, for selvom jeg for en måned siden gennemlyste ægget og kunne se, at ægget var befrugtet, er intet jo garanteret. Så at ægget nu rent faktisk er begyndt at klække, og at man tydeligt kan høre en lille pingvinunge pippe, er simpelthen så glædeligt,” fortæller Thomas Mathias Spiele, der er dyrepasser for pingvinerne i Kattegatcentret.

Ligesom det er første pingvinunge for Kattegatcentret, er det også første pingvinunge for Hans & Marie.

”Hans & Marie er et godt og lovende forældrepar. De var nogle af de allerførste til at danne par i vores pingvinanlæg, og de var også hurtigst til at få bygget en rede, og de har den seneste måned troligt ruget på ægget på skift. Så selvom de er førstegangsforældre, har de indtil videre klaret forældreopgaven helt efter bogen,” fortæller Thomas Mathias Spiele.

Pingvinunge_nuttet

BLÅ AGENTER ALARMEREDE DYREPASSERNE


Det tager flere timer for en pingvinunge at klække ud af sit æg, og det var Blå Agenter fra Kattegatcentrets sommerskole, Saltvandsakademiet, der som de første alarmerede Kattegatcentrets dyrepassere om, at der altså stak en lille pingvinfod frem fra reden.

”Vores Blå Agenter har troligt holdt øje med Hans & Maries rede, så de var de allerførste til at se, at pingvinægget begyndte at klække, og de var super hurtige til at give beskeden videre til os. De Blå Agenter er lige nu på sommercamp i havets tjeneste, hvor de blandt andet snuser til arbejdet som dyrepasser - så det var helt perfekt, at det lige netop var dem, der opdagede den store begivenhed i pingvinanlægget,” fortæller Thomas Mathias Spiele.

Når pingvinungen er helt fri fra ægget, skal den tilses og vejes af dyrepasserne. Herefter går der en måneds tid, før ungen er stor nok til at forlade reden. I mellemtiden vil pingvinparret skiftes til at fodre ungen i reden ved at gylpe føde ned i munden på den. Den dundækkede unge kan ikke svømme, men efter 80-100 dage er ungens fjerdragt klar til sin første svømmetur.


FAKTA


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her