Køb billet online & spar
08.02.2024

Historiske pingviner skal navngives

De to første pingvinunger i Kattegatcentrets historie har begge vist sig at være hanner, og i vinterferien har centrets gæster en enestående chance for at navngive dem og samtidig vinde en pingvinfodring.


Kattegatcentrets to pingvinunger kom til verden i sommer, og den første klækkede lige midt i centrets åbningstid. En fjerprøve har afsløret pingvinungernes køn, og de to pingvinhanner har nu vokset sig til store og selvstændige pingviner – og nu skal de endelig navngives!

”Det har været rigtig spændende at følge pingvinungerne fra de var inde i ægget, til de nu er fuldvoksne pingviner, der til fulde begår sig på lige fod med deres artsfæller i pingvinanlægget - omend de stadig er mere legesyge, som unge pingviner naturligt er. Så det er mere end på tide, at de får et navn, og jeg glæder mig meget til at se, hvad vores kreative gæster finder på,” fortæller marinbiolog og kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Efter vinterferien vil de tre bedste navneforslag til hver af pingvinungerne blive udvalgt til en endelig afstemning online, der vil afgøre, hvad de to unger kommer til at hedde.

”Jeg håber, at de får nogle gode pingvinnavne, der passer til to aktive pingvinhanner. Og så glæder jeg mig da også til at give de to vindere af navnekonkurrencen en helt enestående oplevelse i pingvinanlægget, hvor de får mulighed for at håndfodre vores pingviner sammen med pingvinernes dyrepasser,” fortæller Rune Kristiansen.

ISKOLD NYHED I VINTERFERIEN
Udover navnekonkurrencen byder vinterferien i Kattegatcentret også på en anden, stor pingvinnyhed. For første gang siden pingvinerne ankom til det toetagers store pingvinanlæg i 2022, bliver det nemlig muligt at opleve pingvinernes lynhurtige jagtegenskaber på nært hold.


”Æselpingviner er verdens hurtigste pingviner, og det er ret spektakulært at se dem suse gennem pingvinanlæggets 200.000 liter iskolde bassin på jagt efter brislinger – og det bliver der mulighed for hver dag i vinterferien,” fortæller Rune Kristiansen.

Mens gæsterne i vinterferien betragter Kattegatcentrets 24 æselpingviner tage deres imponerende flyveture gennem vandet på jagt efter mad, vil de høre spændende fortællinger om de subantarktiske pingviner. Og vil man endnu tættere på, er det bare med at komme på to gode navneforslag og deltage i konkurrencen om en pingvinfodring!


Læs mere om oplevelser i vinterferien her


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her