Køb billet online & spar
Udstillingen "Dødvande"

Oplev vores udstilling "Dødvande" om det døde danske havmiljø

I vores nye udstilling "DØDVANDE" sætter vi fokus på, hvorfor livet i havet omkring Danmark har det skidt, og hvad man kan gøre ved det.

I 2023 var havet omkring Danmark ramt af det værste iltsvind i 20 år. Der var få fisk at fange, og forskere beskrev det danske havmiljø med ord som katastrofe, økomord og tragedie.

I Kattegatcentrets nye udstilling "Dødvande" oplever du på allernærmeste hold, hvordan dårligt havmiljø ser ud, og bliver klogere på de mange trusler mod livet under overfladen. Det er sort, dystert og ildelugtende! Heldigvis kan du også lade dig inspirere til handling, se hvordan det burde se ud og udforske vejene til forandring.

Og når du er blevet meget klogere på problemerne i havet, kan du teste din helt egen idé til at redde havet i den store idémaskine, som blipper og blopper og laver et billede af din idé.

HAR DU EN IDÉ, DER KAN REDDE LIVET I HAVET?

I Kattegatcentrets nye udstilling ”Dødvande”, kan du blandt andet:

  • Finde ud af, hvorfor havdyrene dør i danske farvande – og blive klogere på, hvad vi kan gøre ved det
  • Se hvordan iltsvind ser ud i Danmarks (måske) eneste iltsvindsakvarium
  • Teste dine evner som havmiljøminister og opleve, at det ikke er helt nemt at beskytte havet
  • Udtænke ideer til at redde livet i havet – og teste dem i den store, finurlige “Idé-O-Mator 3000” idé-maskine

NYHED 2024

Så tag din familie med til en øjenåbnende oplevelse, der ikke kun gør dig meget klogere på havet omkring Danmark, men også fortæller, hvad man kan gøre for at forbedre det dårlige, danske havmiljø!

Læs mere om udstillingen "Dødvande" her

Køb billet online & spar

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her