Køb billet online & spar
Der er masser af oplevelser og aktiviteter for de mindste børn i Kattegatcentret!
Det' for børn

Et hav af oplevelser for de mindste

Sjaske, pjaske, krybe, kravle!

I Kattegatcentret er der også et hav af oplevelser og aktiviteter for de mindste børn! Indenfor har vi hyggehjørner og rørebassiner for små pilfingre. Ta' på opdagelse med Hav-eksperten og rør ved søstjerner og krabber - eller læs bøger, leg med fiskebamser.

Udenfor på legepladsen venter store havdyr, hvor der skal leges gemmeleg! Eller hvad med at pjaske på vandlegepladsen, eller lave sandkager og bygge sandslotte i sandkassen?

Læs mere om legepladsen og oplevelser udenfor her

Lad børnene boltre sig på den store, udendørs legeplads i Kattegatcentret!
Legeplads

Legeplads for børn: Udforskning i børnehøjde

Når man er en lille størrelse, kan man nå til et punkt, hvor man har set for mange fisk. Så kan det være godt at komme udendørs og bare få lov til at slå sig løs på legepladsen. Selvfølgelig har vi masser af kæmpestore havdyr på vores legeplads – og her må man både se, røre og kravle. Krabben Kleo og en naturtro blæksprutte med seks meter lange arme er blot nogle af de venner, der er klar til leg udenfor ved lagunen.

På pladsen har vi på bedste Georg Georgløs-vis også bygget en kæmpestor vandinstallation, hvor der skal pjaskes, sjaskes og bygges dæmninger.

Læs mere om oplevelser udenfor

Hav-eksperten er Kattegatcentrets guide, som altid står klar med oplevelser og aktiviteter for børn.
Hav-ekspert

Hav-eksperten er også de mindstes ven

Hav-eksperten er Kattegatcentrets guide, som altid står klar med oplevelser og aktiviteter i ærmet. Sammen med Hav-eksperten kan du for eksempel fodre de små hajer eller fange krabber. Du kan også prøve at dissekere en blæksprutte eller være med til at tømme ruserne for dagens fangst.

Hav-eksperten er også de mindstes ven. Med gejst og spas fortæller han om forskellige dyrerekvisitter, og man må både se og røre.

Se, hvad Hav-eksperten finder på af sjove aktiviteter i dagens program

Et hav af oplevelser og aktiviteter for børn i Kattegatcentret!
Børnehjørner & hyggekroge

Børnehjørner: Havets dybe, stille ro

I Blækhuset er der tid til ro og fordybelse for de mindste. Vi har skabt et hyggeunivers, hvor kreativiteten kan flyde frit. Børnehjørnet er et pusterum, hvor både læring, sjov og hygge med andre børn kan give energi til at gå på endnu mere opdagelse rundt i Kattegatcentret.


For de helt små har vi indrettet et uforstyrret hjørne med blødt underlag og masser af Lego. Mor og far kan holde øje fra cafébordene med en kaffeautomat tæt på.

Kom helt tæt på dyrene i Kattegatcentrets mange rørebassiner - en populær aktivitet for børn!
Rørebassiner

Rørebassiner: Bliv en rigtig dyrepasser

Ved vores rørebassiner kommer du helt tæt på dyrene – her må du nemlig røre dem alle sammen! Lær for eksempel, hvordan man holder en krabbe rigtigt og mærk, hvordan en haj føles på huden.


Du kan blandt andet røre ved rigtige hajer i rørebassinerne og også møde de underlige dolkhaler, som faktisk er mere i familie med edderkopper end med krabber. Allerede for 440 millioner år siden vandrede de rundt på bunden af urhavet, og derfor kan man kalde dolkhalen for et levende fossil.


Læs mere om Kattegatcentrets mange akvarier her

I Kattegatcentret har vi verdens sødeste og blødeste haj-maskot. Han hedder Sharky og giver gerne alle børn en dejlig krammer.
Vores maskot Sharky

Har du mødt Sharky?

I Kattegatcentret har vi verdens sødeste og blødeste haj-maskot. Han hedder Sharky og giver gerne alle børn en dejlig krammer. Sharky stiller også gerne op til fotografering eller vinker på afstand, hvis man er mest tryg ved det – det er jo trods alt en haj!

Sharky kigger typisk forbi i skoleferierne.

Se i dagens program, hvornår du kan møde Sharky

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Køb billetter i webshoppen

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her