Køb billet online & spar
Søsalat (Ulva lactuca) er en meget almindelig grønalge i danske farvande og over hele verden.
Søsalat

Søsalat: Jeg gi’r laksen røde kinder

En grønalge i det danske farvand

Søsalat (Ulva lactuca) er en meget almindelig grønalge i danske farvande og over hele verden. Den vokser i lavvandede områder og tit tæt på kysten. De grønne blade sidder ofte fast på sten og er meget hårdføre over for udtørring og forurening.


Såsalat kan spises

Salaten vokser ekstremt hurtigt og kan fordoble sin egen vægt på blot to-tre dage. Den kan blive flere meter lang og anvendes mange steder som føde for både mennesker og dyr. For eksempel bliver søsalat spist som salat, nogle putter den i supper, mens andre bager den i brød. Og det er en god idé, for de grønne blade er en fantastisk god kilde til jod og jern. Skipper Skræk – gå du bare grassat i søsalat!


Det er dog ikke kun den grønne farve, du gumler. Faktisk får du muligvis også søsalat indenbords, når du spiser opdrættet laks. Man kan nemlig udvinde det orange farvestof ’astaxanthin’ af søsalat, som netop bruges til at give havbrugslaks den helt rigtige, røde laksefarve.


Sådan plukker du din egen tang i Danmark


Find opskrifter på blærede alge-retter her


Kattegatcentret er partner i AlgeCenter Danmark, der forsker i alger som fremtidens ressource.


Vil du læse mere om alger og AlgeCenter Danmark så klik her


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her