Husk at medbringe gyldigt coronapas!
Belgua stør (Huso huso) i Kattegatcentret.
Beluga stør

Beluga stør: Jeg lægger guldæg!

Belgua støren (Huso huso)


Selvom beluga støren (Huso huso) først er kønsmoden ved 8-14 års alderen, så får man virkelig noget for pengene, når den først går i gang. Hunnen lægger nemlig mellem 800.000-2.400.000 æg – hvabehar, så er der kaviar! Gydningen foregår i floder i Asien, Rusland og Nordamerika.

Det sorte guld


Størens æg kaldes også ’det sorte guld’. Det giver derfor sig selv, at støren er stærkt truet på grund af overfiskning. Engang kunne man finde stør, der var 5-6 meter lange og vejede 400 kg. Fordi bestandene er skrumpet drastisk ind, er man i dag heldig, hvis man ser en på 2-3 meter. For at øge bestandene opdrætter man stør i klækkeanstalter for derefter at udsætte dem i vandløb.

Når støren går på jagt, smager den sig frem med sine fire kraftige føletråde, der sidder foran den tandløse mund. Når den støder på et krebsdyr, bløddyr, en orm eller en lille fisk, skyder den munden ud og suger byttet ind.

Læs mere om fodring af beluga stør i Kattegatcentret her

Tør du dykke med vores stør?


I Kattegatcentret kan du dykke med to store beluga stør i vores 1,5 millioner liter store Oceanarium! I Oceanariet vrimler det også med andre spændende fisk som sømrokker, havål og fem forskellige arter af hajer!

Læs mere om prøvedyk i Kattegatcentret her

Fakta om Beluga støren

Længde:

600 cm

Kan blive op til 600 cm, normalt dog kun 125 cm.


Leveområde:

Det østlige Atlanterhav.


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her