Køb billet online & spar
Havålen (Conger conger) i Kattegatcentret.
Havål

Havål: Jeg vil dø for mine børn!

Havålen

Havålen (Conger conger) findes i den nordøstlige del af Atlanterhavet samt Middelhavet. Her gemmer den sig gerne i klipperevner og vrag, hvor den ligger det meste af dagen, indtil sulten melder sig ud på natten. Den lever hele sit liv i havet og vandrer altså ikke op i vandløb og søer ligesom den europæiske ål.


Den sidste mission

Havålen kan blive op til tre meter lang og veje op til 110 kg, dog bliver hannen sjældent mere end én meter lang. Ved 5-15 års alderen bliver den kønsmoden – og hold nu fast: Ålens indre organer begynder at degenerere, skelettet afkalkes, den taber tænderne og holder op med at æde.


Efterhånden fyldes kropshulen med æg eller sæd, afhængig af køn. Havålens sidste mission er nu at finde sit livs eneste udkårne, for efter gydning og befrugtning af op til otte millioner æg er der ikke andet tilbage end at lægge sig til at dø.


I Kattegatcentret har vi en flot havål i vores 1,5 millioner liter store Oceanarium.


Læs mere om Oceanariet og hvordan vi fodrer vores havål her


Tør du dykke med en havål?

Vidste du, at du kan dykke med havål og opleve den helt tæt på i vores 1,5 millioner liter store Oceanarium? I Oceanariet vrimler det også med andre spændende fisk som sømrokker, beluga stør og fem forskellige arter af hajer!


Læs mere om prøvedyk i Oceanariet her

Fakta om havålen

Længde:


3 m

Havålen kan blive til 3 meter lang.

Vægt:


110 kg

Kan veje op til 110 kg.

Kønsmoden:


5-15 år

Havålen bliver kønsmoden ved 5-15 års alderen.

Føde:


Krebsdyr, fisk og blæksprutter.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her