Køb billet online & spar
Port Jackson-haj (Heterodontus portujacksoni) i Kattegatcentret.
Port Jackson-haj

Port Jackson-haj: Ja okay, der er måske lidt påskehare over mig

Port Jackson-hajen

Port Jackson-hajen (Heterodontus portusjacksoni) er en bundlevende natteravn, der kun lever ét eneste sted, nemlig i de temperede vande ud for det sydlige og østlige Australien. I løbet af dagen hviler hajen med vennerne på sandbunden ved huler og sprækker.

Ingen dovenlars!

Det er nu ikke, fordi Port Jackson-hajen er en dovenlars. I parringsperioden vandrer den gerne op til 850 km! Hannerne bliver kønsmodne i 8-10 års alderen, mens hunnerne må vente, til de bliver 11-14 år. Til gengæld har de så også lidt af en opgave foran sig. De lægger nemlig æg i stedet for at føde levende unger – eller rettere, de lægger kapsler, som indeholder æg. Og det er lidt af en mundfuld!

Fra slutningen af august og indtil midten af november lægger Port Jackson-hunnen hver 14. dag en skrueformet ægkapsel, som hun med munden kan ”skrue” ind i klippesprækker. Her ligger kapslen godt fast i 10-11 måneder, indtil den 18-22 cm lange unge er klar til at svømme fra reden.

Tag på et prøvedyk med hajerne i Kattegatcentret

Bliv klogere på de fascinerende hajer - havets herskere!

Fakta om Port Jackson-haj

Længde:

165 cm

Kan blive op til 165 cm lang, normalt dog 140 cm.

Føde:

Bløddyr, fisk og krebsdyr.

Levested:

Det sydlige og østlige Australien.


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her