Køb billet online & spar
Sælunges køn en dejlig overraskelse
10.08.2015

Sælunges køn en dejlig overraskelse

For første gang nogensinde har Kattegatcentrets spættede sælpar Liv og Felix fået en lille hunsæl - og nu er jagten gået ind efter et passende navn til den nuttede lille sælunge.


DELTAG I NAVNEKONKURRENCE HER. FOTO: Carsten Henriksen.


Døgnet var kun 20 minutter gammelt, da Kattegatcentrets spættede sælhun Liv den 27. juli fødte en lille sælunge. Siden fødslen har Kattegatcentret været spændte på, om det var en lille hun- eller hansæl og bad gæsterne om hjælp til at kønsbestemme ungen.


”Det har været svært at fastslå kønnet, for når ungen har været på land, har pelsen rejst sig og den har været helt sandet til, og i vandet skal man være meget heldig og hurtig for at se det. Vi bad derfor om hjælp til opgaven og kvitterede med et årskort til den gæst, der kunne tage et billede, hvor vi tydeligt kunne se kønnet, fortæller dyrepasser og ansvarlig for sælerne i Kattegatcentret, Kasper Friis Jensen.


Pige på 12 år spottede kønnet

Det blev en pige på 12 år, der var heldig med et pletskud af sælungens bug, som ledte Kattegatcentret på sporet af kønnet.


”Vores gæster gik op i opgaven med liv og sjæl, og vi har modtaget rigtig mange billeder. Men det var særligt én gæst, der ledte os på sporet - nemlig Sara på 12 år, der var hurtig med sit kamera og tog et billede af sælungen, mens den svømmede på ryggen. Og her kunne man altså ane to dievorter under navlen, som kunne tyde på, at det var en lille hun,” fortæller Kasper Friis Jensen, der ved selvsyn nu har fået det endeligt bekræftet.


FOTO: Carsten Henriksen

For første gang en hun

Og at det denne gang blev en lille hunsæl, er en glædelig overraskelse.


”Liv og Felix har tidligere kun fået hansæler – hele 4 gange i streg faktisk, men sådan skulle det altså ikke være denne gang,” fortæller Kasper Friis Jensen, der glæder sig over en lille hun.


”Det er da dejligt med en lille hun, og jeg må indrømme, at jeg i mit stille sind også havde håbet på det, selvom jeg godt ved, at det må man jo ikke.”


Navngiv sælungen og vind

Det næste store spørgsmål er nu, hvad den lille sælunge skal hedde, og også her beder Kattegatcentret sine gæster om hjælp.


”Vi har lavet en konkurrence på Facebook, hvor man kan foreslå et godt sælnavn. Og jeg er imponeret over, at det bare vælter ind med gode forslag, og at der sågar er flere familier, hvor både forældre og børn kommer med hvert sit bud,” fortæller Kasper Friis Jensen.


Der er kun to krav til navnet. For det første, må begyndelsesbogstavet ikke være L, F, eller T, da Kattegatcentrets øvrige sæler hedder Liv, Felix og Tulle. En figur af begyndelsesbogstavet bruges nemlig i forbindelse med træningen af sælerne, og sælerne kan genkende deres eget forbogstav. For det andet skal navnet relatere sig til havet eller sæler - og man må meget gerne være kreativ.


Konkurrencen findes på Kattegatcentrets Facebookside, hvor der allerede er kommet langt over 200 gode forslag. Konkurrencen løber til den 24. august, hvorefter et dommerpanel i Kattegatcentret grundigt vil gennemgå de indkomne navneforslag. Den endelige vinder kåres onsdag den 26. august.


DELTAG I NAVNEKONKURRENCEN HER


Læs mere om fødslen her

Læs mere om spættede sæler her

Læs mere om Kattegatcentrets sæler her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her