Køb billet online & spar
Rekordmange hjerner ændrede verden til Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret
27.09.2017

Rekordmange hjerner ændrede verden

Over 1300 elever fra Norddjurs Kommune brugte hjernen til at ændre verden til Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret den 26. og 27. september.


For 4. år i træk blev der sat elevrekord, da over 1300 skoleelever fra Norddjurs Kommune deltog i dette års Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret, der i år løb af stablen tirsdag den 26. september og onsdag den 27. september under overskriften ”Min nye verden”.


”Det er vildt fedt, at vi efter 4 år nu kan sige, at vi har skabt en varig tradition i Norddjurs Kommune, hvor vi samler en stor del af kommunens uddannelsesinstitutioner og virksomheder om den samme mission: Nemlig, at gøre børn og unge klogere på, hvad naturvidenskab kan bruges til,” fortæller Lars Hagelskjær Wieland, der er skoletjeneste- og udviklingsansvarlig i Kattegatcentret.


Årets festivaltema satte fokus på, hvordan man selv kan påvirke verden, og hvordan verden påvirker én. Til festivalen kunne eleverne blandt andet møde en lang række lokale og nationale aktører som VID Gymnasier HTX, Aarhus Universitet, DONG Energy, Kattegatskolen, Grenå Gymnasium og Bavnhøj Mølle.


”Vi har haft en masse spændende stande spækket med sjove og anderledes aktiviteter med naturvidenskab. Der er blandt andet blevet malet med okseblod, forsket i klimaforandringer i Kattegat, lavet mad med hamp, opført kemi shows, lavet mikroplast af mælk og meget andet,” fortæller Lars Hagelskjær Wieland.


Naturvidenskab kan ændre verden

Det store spørgsmål er så, om festivalen kunne ændre verden, som temaet lagde op til.


”En festival som denne kan være med til at give et varigt indtryk af, hvad naturvidenskab kan – og hvad vi mennesker kan, når vi bruger naturvidenskab. Hvis vi bruger naturvidenskab rigtigt, kan vi skabe løsninger på mange af klodens miljø- og klimaproblemer og på den måde ændre verden. Så jeg er ikke i tvivl om, at vi har skabt ringe i vandet,” fortæller Lars Hagelskjær Wieland.


Han håber også, at festivalen er med til at bygge bro mellem elever og virksomheder og være en øjenåbner, når eleverne skal vælge deres videregående uddannelse.


”Det handler om identifikation. Her kan eleverne nemlig selv prøve kræfter med naturvidenskaben, møde rigtige forskere og virksomheder og på egen krop mærke, hvad det præcist vil sige at være ingeniør, biolog eller klimaforsker,” fortæller Lars Hagelskjær Wieland.


Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen. Norddjurs Naturvidenskabsfestival er støttet af Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje.


Fakta


  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival løb af stablen i Kattegatcentret tirsdag den 26. september og onsdag den 27. september under overskriften ”Min nye verden”
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival er støttet af Nordea Fondens naturvidenskabelige festivalpulje
  • Deltagere på festivalen: VID Gymnasier HTX, Grenaa Gymnasium, AlgeCenter Danmark/Tang.nu, Projekt FiSK, Kyst og Fjordcentret, DONG Energy, Vandcenter DJURS, Insero, Baunhøj Mølle, Norddjurs Skoletjeneste, Auning skole, Kattegatskolen, Reno Djurs, Møllerup Gods, Gammel, Estrup – Herregårdsmuseet, Hovedet i Havet - Aarhus Universitet, Astra

Læs om oplevelser i efterårsferien i Kattegatcentret


Læs om kæmpe julemarked i Kattegatcentret


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2025
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her