Køb billet online & spar
Kattegatcentret afliver gammel sandtigerhaj
26.02.2018

Kattegatcentret afliver gammel sandtigerhaj

Lørdag eftermiddag den 24. februar blev den største og ældste haj i Kattegatcentrets hajtank aflivet på grund af alderdom.


Kattegatcentrets ikoniske sandtigerhaj har taget sin sidste svømmetur. Efter længere tids sygdom blev den over 30 år gamle haj aflivet sent lørdag eftermiddag.


”Vores gamle sandtigerhaj har i længere tid ligget på en nedadgående kurve rent helbredsmæssigt, og vi har gjort alt, hvad vi kunne for at behandle ham. Lørdag eftermiddag havde vi udtømt mulighederne for yderligere behandling og med alderdommen taget i betragtning, var det blevet tid til at give ham en værdig afslutning på et langt og givtigt liv,” fortæller kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.


Den næsten 2,5 meter lange sandtigerhaj ankom til Kattegatcentret 4 dage inden åbningen den 7. maj 1993, og har således svømmet i hajtanken i hele Kattegatcentrets historie.


AMBASSADØR FOR HAJERNE

Sandtigerhajen er siden Kattegatcentrets indvielse blevet beundret af næsten 6,5 million besøgende, og har haft en helt særlig formidlingsrolle.


”Alle vores hajer er ambassadører for hajerne i det fri, og her må man sige, at vores sandtigerhaj i dén grad har opfyldt sin formidlingspligt. I alle 25 år har han været kilde til et hav af fortællinger og ikke mindst udbredelse af vigtig viden om hajer og deres beskyttelse,” fortæller Rune Kristiansen.


Kattegatcentret arbejder på at finde en erstatning for den ikoniske haj.


Læs mere om sandtigerhajen her

Læs mere om træning og fodring af Kattegatcentrets tropiske hajer her


FAKTA


  • Kattegatcentrets sandtigerhaj blev aflivet lørdag eftermiddag den 24. februar
  • Sandtigerhajens præcise alder kendes ikke, men det anslås, at den blev over 30 år gammel
  • Sandtigerhajer kan blive cirka 20-25 år i naturen
  • Sandtigerhajen stammer fra Florida og ankom til Kattegatcentret 4 dage inden åbningen den 7. maj 1993
  • Læs mere om sandtigerhajen (Carcharias taurus) her
  • Kattegatcentret fejrer 25 års jubilæum den 7. maj 2018


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her