Køb billet online & spar
09.09.2019

Det skal vores sælunge hedde

Over 500 navneforslag blev kogt ned til kun tre, og nu har flertallet i en stor afstemning besluttet, hvad Kattegatcentrets seks uger gamle sælunge skal hedde.


Alle ved, hvor svært det kan være at finde det rette navn til en lille nyfødt – og det gælder også for sælunger. Over 500 navneforslag til Kattegatcentrets sælunge blev bragt i spil i en stor navnekonkurrence på Facebook, hvoraf følgende tre navne – Ebbe, Neptun og Triton – gik videre til en endelig afstemning på Kattegatcentrets hjemmeside. Her har over 1000 den seneste uge været inde at stemme på deres favoritnavn, og nu har flertallet bestemt, hvad Kattegatcentrets seks uger gamle sælunge skal hedde.


"Alle tre navne i afstemningen var rigtig gode bud, så vi er faktisk glade for, at det ikke var op til os at tage den endelige beslutning. Det er vores gæster også meget bedre til. Jeg kan derfor nu afsløre resultatet af afstemningen – flertallet stemte nemlig på navnet Ebbe,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, leder for udstilling og formidling i Kattegatcentret.


En tydelig relation til havet

Der var kun ét krav til navnet, da Kattegatcentret sendte sælnavnet i udbud. Det skulle nemlig have en tydelig relation til havet eller sæler – og selvfølgelig også passe godt til en lille, sød hansæl.


”Vi synes, at Ebbe er et rigtig godt valg. Det er kort og let at udtale ligesom vores tre øvrige sælnavne: Liv, Felix og Tulle. Derudover er der en tydelig relation til havet, så derfor synes vi, at det er et helt perfekt navn til vores lille sælunge,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.


Stemmerne fordelte sig således, at 312 stemmer gik til navnet Neptun, 374 mente, at navnet Triton var det bedst egnede, mens hele 453 stemte på navnet Ebbe, der er betegnelsen for lavvande. Der var tre, der uafhængigt af hinanden indsendte navneforslaget Ebbe i Kattegatcentrets navnekonkurrence, og de bliver alle belønnet med et årskort og en nuttet sælunge-bamse.


Se sælungen blive født


Ebbe flytter hjemmefra

Ebbe trives i bedste velgående i Kattegatcentrets store sælanlæg og bliver passet godt på af mor Liv. Men om nogle uger, når Ebbe er gammel nok til at klare sig selv, vil Liv som en helt naturlig adfærd for sæler begynde at støde sin unge fra sig. Derfor er det også planen, at Ebbe senere på året skal flytte hjemmefra.


”Ligesom sin storesøster Mira fra sommeren 2018, der i februar flyttede til Frankrig, så skal vi også finde et nyt og godt hjem til Ebbe, så snart han bliver teenager og uafhængig af mor Liv. Det er for at sikre trivsel og de allerbedste betingelser for vores sæler, da vi i forvejen har en harmonisk sælflok på to spættede sæler og en gråsæl,” fortæller kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.


Der er dog endnu masser af tid til at nyde Ebbe i Kattegatcentret, og selvom Ebbe er begyndt at få interesse for at spise fisk, vil han de næste par uger stadig være afhængig af mælk fra Liv.


FAKTA


  • Over 500 navneforslag blev sendt ind i en stor navnekonkurrence på Kattegatcentrets Facebookside
  • Et ekspertpanel i Kattegatcentret udvalgte tre navne med en tydelig relation til havet: Ebbe, Triton og Neptun
  • I alt 1139 stemte på deres favoritnavn i en endelig afstemning på Kattegatcentrets hjemmeside
  • Sådan fordelte stemmerne sig: 312 mente, at navnet Neptun var det bedst egnede, 374 stemte på Triton, mens hele 453 stemte på Ebbe
  • Tre havde uafhængigt af hinanden indsendt navneforslaget Ebbe i Kattegatcentrets navnekonkurrence på Facebook, og de bliver hver især præmieret med et årskort og en sælunge-bamse
  • Ebbe er betegnelsen for faldende tidevand
  • Ebbe blev født i Kattegatcentrets sælanlæg kl. 21.48 lørdag den 27. juli. Fødslen blev fanget på overvågningskamera
  • Ebbes far er Kattegatcentrets hansæl, Felix
  • De første uger efter fødslen lever sælunger af en fedtholdig mælk på op til 50 procent fedt, der øger dens vægt med op til 500-800 gram om dagen. Efter dieperioden må ungen klare sig selv
  • Ligesom sine øvrige søskende er det planen, at Ebbe senere på året skal flytte hjemmefra

Læs mere om sælungen her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her