Køb billet online & spar
Kattegatcentrets zebrahornhaj har lagt nogle vilde æg!
11.03.2022

Se zebrahornhajens vilde æg!

For første gang nogensinde har vores hun-zebrahornhaj lagt æg - og de har en meget særpræget form!

Det var en stor overraskelse, da Kattegatcentrets dyrepassere forleden så, at hun-zebrahornhajen pludselig var i færd med at lægge æg – og det var ikke nogen helt almindelige af slagsen. Hajæg kan nemlig have vidt forskellige og meget fascinerede former, og zebrahornhaj-æggene skuffer bestemt ikke. De har nemlig en yderst særpræget form!

UNDGIK AT ENDE SOM HAJFØDE
Æggene er spiralformede hornkapsler med klistrede og snoede tråde i enden. Den specielle udformning gør, at hunhajen lettere kan gemme ægget – fx tage det op i munden og skrue det fast mellem sten og klippesprækker. I Kattegatcentret blev æggene dog hurtigt bragt i sikkerhed, da de højst sandsynligt ellers ville blive spist af han-zebrahornhajen.

LIDT AF EN SENSATION
Kattegatcentret er et af de eneste akvarier i Europa, der har zebrahornhajer – og så vidt vides, har ingen haft held med at avle på dem. Så hvis æggene rent faktisk er befrugtede, ville det være lidt af en sensation. Hanhajen er dog højst sandsynligt endnu ikke kønsmoden, så chancen er lille her første gang, men det giver håb for fremtiden. Og skulle det ske, ville det tage op til et år for æggene at klække alt afhængig af temperaturen. Så indtil videre krydser vi fingre og holder skarpt øje med de fine hajæg i et kar bag kulisserne i Kattegatcentret.

Læs mere om zebrahornhajen her

Bliv klogere på hajer - havets herskereTil toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her