Køb billet online & spar
29.06.2023

Åbner stor, ny udstilling om hajer

Kattegatcentret vender tilbage til sine rødder i en stor interaktiv udstilling om hajer, der denne uge åbnede for gæster.

I 1993 slog Kattegatcentret dørene op for en helt unik hajoplevelse i Grenaa, og siden er mere end 7 millioner gæster blevet fascineret af de imponerende toprovdyr. I forbindelse med sit 30 års jubilæum vender Kattegatcentret tilbage til sine rødder og åbner en topmoderne hajudstilling, der både i design og formidling gentænker fortællingen om hajer.

”I vores nye udstilling om hajer vil vi forbløffe og skubbe til vores gæsters oplevelse af hajer. Vi udfordrer stereotype myter om hajer, og giver hajerne et nyt narrativ - som de sejeste og mest toptunede jægere i havet. Gennem fakta, fortællinger og interaktive oplevelser kombinerer vi leg, læring og sjov, mens vi udforsker hajernes verden på en interaktiv og underholdende måde,” fortæller udstillingsansvarlig i Kattegatcentret, Frederik Toftgård.

Den nye hajudstilling, der åbnede for gæster mandag den 26. juni, indeholder blandt andet interaktive installationer, hvor man både kan jage som en hvidhaj, bruge hammerhajens elektriske sans til at opspore skjult bytte på havbunden, og så kan man også læse, røre og quizze sig til spændende viden om hajernes fascinerende verden.


BÆREDYGTIG HAJUDSTILLING BLANDT DE BEDSTE I VERDEN


I forbindelse med udvikling, design og produktion af Kattegatcentrets nye hajudstilling, har der været et stort fokus på bæredygtighed.

”Det kræver mange ressourcer at bygge en ny udstilling i form af materialer til vægge, møbler og teknisk udstyr som computere, lamper og skærme. Men planeten har brug for, at vi har meget mere fokus på genbrug og genanvendelse, og derfor har vi blandt andet genbrugt udstillingsvægge, lamper og interaktive elementer fra tidligere udstillinger, uden at gå det mindste på kompromis med oplevelsen,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.

Med den bæredygtige tilgang til udstillingsarbejdet er Kattegatcentret frontløber i branchen.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi har lavet en ny udstilling om hajer, der kan måle sig med de bedste hajudstillinger i verden, samtidig med, at vi har brugt langt færre ressourcer, end man normalt ville gøre i en udstilling af den kaliber,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Læs mere om den nye hajudstilling her

Læs om oplevelser i sommerferien her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her