Køb billet online & spar
07.01.2024

Kattegatcentret sætter 15-års besøgsrekord

Når Kattegatcentret ser tilbage på det forgangne år, står det højeste besøgstal i 15 år i centrum takket være et par nuttede pingvinunger, en rund fødselsdag og en innovativ hajudstilling.

Hele 186.546 gæster fra ind- og udland blev bidt af havet i Kattegatcentret i løbet af 2023, der dermed blev det mest besøgte år for den norddjurske attraktion i 15 år. I 2023 fejrede Kattegatcentret både 30-års fødselsdag med verdens første havgalla, bød de første pingvinunger i Kattegatcentrets historie velkommen, og åbnede desuden verdens mest innovative hajudstilling. Alt dette har haft positiv indvirkning på det rekordhøje besøgstal.

”Der er ingen tvivl om, at vores 4-dages fødselsdagsfejring i maj med Motor Mille, Alexander Husum og royalt besøg i dén grad kickstartede året. Og åbningen af vores flotte, nye hajudstilling og ankomsten af et par dunede pingvinunger lige midt i højsæsonen udgjorde en perfekt kombination,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.

Der blev sat besøgsrekorder allerede i sommermånederne, da hele 85.025 gæster valgte at lægge vejen forbi den 30 år gamle turistattraktion i løbet af juli og august. Sommeren 2023 blev dermed den bedste sommer for Kattegatcentret siden 2009.

SKYDER 2024 I GANG MED ”DØDVANDE”


Kattegatcentret ser frem til et 2024 med et hav af nye oplevelser og aktiviteter, og er meget taknemmelige for de mange besøgende i det forgangne år. Det giver nemlig mulighed for at engagere endnu flere i kampen for havet.

”I Kattegatcentret kæmper vi for havet, og vores mission er at skabe oplevelser, der bevæger og inspirerer mennesker til at nyde, forstå og passe på havet – vi kalder det at blive ”bidt af havet. Og der er i dén grad brug for, at danskerne bliver bidt af havet. Det danske havmiljø er nemlig under pres, og i efteråret oplevede vi det værste iltsvind i mange år. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på, og derfor arbejder vi på højtryk på en ny og meget spændende udstilling om havmiljøet i Danmark,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Den nye udstilling kommer til at hedde ”Dødvande” og åbner til foråret.

”Vi ser frem til at sætte fokus på det pressede havmiljø, og udstillingen om det alvorlige og meget aktuelle emne vil bygge et vigtigt ekstra lag på den gode familieoplevelse i Kattegatcentret med flotte akvarier, sjov leg og engagerende læring - og ikke mindst dunede pingvinunger,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Kattegatcentret er i fuld gang med forberedelserne til årets nyheder og søger netop nu rekordmange sæsonmedarbejdere, der skal servicere dette års mange besøgende fra nær og fjern.

Læs om oplevelser i Kattegatcentret

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her