Køb billet online & spar
15.05.2024

Voldsom hajparring i Kattegatcentret

Det gik voldsomt for sig, da Kattegatcentrets to store revlehajer pludselig parrede sig i hajtanken. Nu vil dyrepasserne overvåge revlehaj-hunnen nøje, for bliver hun drægtig, er der chance for, at hun om et lille års tid vil overraske med endnu en sensationel hajfødsel.

Onsdag formiddag var der pludselig voldsom aktivitet i den store, tropiske hajtank. Kattegatcentrets to store revlehajer var nemlig i fuld gang med at parre sig. Studentermedhjælper Rikke i Kattegatcentret var heldig at fange parringsforsøget på video, og selvom hajparringen så meget dramatisk ud, er det dog helt naturlig adfærd for de knap 2 meter lange revlehajer.

Under parringsritualet starter hannen med at nappe og bide i hunnens ryg, sider og finner, hvorefter han til sidst bider sig hårdt fast i revlehaj-hunnens ene brystfinne. Herefter vrider han kroppen og parrer sig med hende. Hannens bid kaldes paradoksalt nok for et ”kærlighedsbid”, men heldigvis er hunhajens skind på finnerne tykkere end hannens, så ”kærligheden” gør ikke nær så ondt, som den måske ser ud til.

Sensationel hajfødsel


En revlehaj-hun er drægtig i 9-12 måneder, og det kan være meget forskelligt, hvor mange unger hun føder. Det kan være alt mellem 1-14 styks, der allerede er omkring 50 cm lange ved fødslen.

På nedenstående video af dagens parring ses det dog, at hannen frigiver sin sæd i vandet. Men da dyrepasserne har observeret flere parringsforsøg, vil de holde godt øje med revlehaj-hunnen det næste år. For hun har nemlig tidligere vist, at nok ville en hajfødsel være meget sensationel, men den er ikke usandsynlig.

Den 5. august 2022 dannede Kattegatcentrets hajtank nemlig rammen om en ekstremt sjælden hajfødsel, da revlehaj-hunnen overraskede alt og alle ved pludselig at gå i fødsel midt i åbningstiden og føde fire revlehaj-unger.

Se video af hajfødslen i 2022 og læs mere om den her


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her