Husk at medbringe gyldigt coronapas!
Revlehaj Carcharhinus plumbeus i Kattegatcentrets store tropiske hajtank.
Revlehaj

Revlehaj: Skat – kan du mærke, hvor højt jeg elsker dig?

Revlehajen (Carcharhinus plumbeus)


Revlehajen er en rigtig scorekaj med både glimt i øjet og hang til charterferier. Den hører nemlig til blinkhindehajerne, som alle har en form for øjenlåg.

Når revlehajen bider sit bytte, blinker den. Den passer nemlig på sit exceptionelt gode syn, som den bruger både dag og nat. Faktisk er hajen så dygtig en jæger, at man oftest finder den med maven fuld.

Når havets temperatur og udbud af lækkerier ikke længere passer revlehajen, kan den finde på at svømme mere end 2000 km for at finde nye jagtmarker.

Dramatiske "kærlighedsaffærer"


Den smukke grå haj svømmer også gerne langt, for at parre sig. Og”kærlighedsaffærerne” kan være ret dramatiske. Under parringsritualet starter hannen med at nappe og bide i hunnens ryg, sider og finner – og til sidst bider han sig hårdt fast i den ene brystfinne for så endelig at vende hunnen om og parre sig med hende. Hannens bid kaldes ”kærlighedsbid”. Heldigvis har hunhajen meget tykkere hud end hannen, så kærligheden gør ikke nær så ondt, som den ser ud til.

Ligeså smuk revlehajen er at se på, ligeså eftertragtet er den desværre på grund af dens store finner, som bruges til hajfinne-suppe. Revlehajen er derfor blevet fanget i så stort et antal, at den nu er tæt på at være truet.

Vi fodrer vores store revlehajer hver dag kl. 14!

Læs mere om fodring af Kattegatcentrets store, tropiske hajer her

Tør du dykke med revlehajer?

Vidste du, at du også kan dykke med vores tre store revlehajer og mange andre tropiske hajer i hajtanken - og opleve dem helt tæt på?

Du har mulighed for at få et prøvedyk i BIG SHARK DIVE i Kattegatcentret

Bliv klogere på de fascinerende hajer - havets herskere!

Fakta om revlehajen

Længde:

250 cm

Kan blive op til 250 cm lang, normalt dog kun omkring 200 cm.
Vægt:

118 kg

Kan veje op til 118 kg, dog normalt fra 45-90 kg.
Levetid:

32 år

Kan blive op til 32 år gammel.
Leveområde:

I subtroperne omkring Ækvator.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her