Lad dine elever prøve kræfter med de store samfundsudfordringer på Engineering Day 2022!
Engineering Day er en dag, hvor elever med naturfaglig viden og gennem engineering udvikler og tester praktiske løsninger på praktiske problemer. Eleverne får mulighed for at få de store samfundsudfordringer mellem hænderne og prøve kræfter på at løse dem med en naturfaglig tilgang.
Formål med dagen
I løbet af uge 45 inviterer Kattegatcentret, fire 4. klasser fra Norddjurs kommune ud til en dag, hvor eleverne skal arbejde med engineering. Eleverne skal på denne dag løse et konkret problem gennem forskellige delprocesesser, der er inspireret af ingeniørernes måde at arbejde på. De udfordringer, eleverne stilles overfor, kan handle om alt fra klima, miljø og transport til byggeri, it og infrastruktur.
Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. Engineering Day foregår i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus og Insero.
I Kattegatcentret skal eleverne arbejde med en case, hvor de skal hjælpe vores dyrepassere med at udvikle en foderautomat til vores nuttede stenbidere, som vi opdrætter.
Målgruppe
Mellemtrinnet, 4. klasse.
Tidspunkter
Uge 45:
Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag er åben for tilmelding.
Tidspunktet alle dage er kl. 10.00-14.00 (BEMÆRK: Kun ét hold pr. dag).
Transport
Norddjurs Skoletjeneste har mange forespørgsler lige nu, så derfor kan det ikke garanteres med transport. Ring evt. til Rita og hør nærmere.
https://www.norddjurs-skoletje...
Beskrivelse af problemstilling
Overfiskeri i verdenshavene er et kendt problem på hele kloden. Derfor benytter større akvarier sig gerne af avlssamarbejder og opdræt for at begrænse indsamlingen af fisk fra naturen så meget som muligt. I Kattegatcentret opdrætter vi fx stenbidere, der blandt andet er blevet sendt til akvarier i Japan.
Opdræt af stenbidere kræver dog meget arbejde, da de skal fodres flere gange om dagen med præcise mængder tørfoder. Ingeniører arbejder derfor på at udvikle en foderautomat, der selv kan fodre fiskene og dermed lette arbejdsopgaverne for dyrepasserne. Kan du hjælpe med at udvikle en sådan foderautomat?
Udfordring
Udstyret med micro:bit skal eleverne udvikle, konstruere og teste en foderautomat, der er i stand til at fodre de opdrættede stenbidere med den korrekte mængde mad i de rigtige intervaller.
Fagligt fokus
Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer et program til en micro:bit, der kan styrer en foderautomat. Eleverne får erfaring med og viden om kodning, får bedre forståelse for teknologi og bliver selv skabere af teknologi.
HUSK HUSK HUSK!
Hver gruppe skal selv have computer med til at programmere sin micro:bit. Der arbejdes i grupper af ca. 3 personer.
Kontakt
For mere information kontakt leder for Kattegatcentrets skoletjeneste, Søren Koops Forsberg, på mail: sf@kattegatcentret.dk.