Fra bund til mund i Kattegatcentret.
5.-10. klasse

Fra bund til mund

Hvordan tilbereder man strandkrabbe over bål – og kan retten mon piftes op med lidt umami smag fra friskhøstet tang? I vores helt nye undervisningsemne ”Fra bund til mund” for 5.-10. klassetrin kaster vi den vakumpakkede hakkekød fra kølerdisken langt over skulderen og tilbereder vores egen mad i bedste ”Nak & Æd”-stil piftet op med højt fagligt udbytte.

Undervisningen starter med, at eleverne bliver præsenteret for dagens fisk/skaldyr/krebsdyr/bløddyr og tang. Råvarer, som stadig drypper af det kolde vand fra Kattegat. Herefter artsbestemmer og gennemgår vi udvalget af fødevarer anatomisk - og så er det blevet tid til, at eleverne tænder deres bålkomfurer, varmer støbejernsgryden op og tilbereder den friskfangede mad. Og findes der noget mere hyggeligt end at skutte sig sammen omkring et knitrende bål?

Eleverne kommer et skridt nærmere forståelsen af, hvor vores fødevarer kommer fra, og hvordan vi skaffer den. Vi kommer helt sikkert til at dufte af bål, og vi er udenfor uanset vejret, så tag godt med tøj på og gør jer klar til en dag, hvor der flyttes grænser, og hvor eleverne skal være aktive i undervisningen.

Undervisningsforløbet egner sig særlig godt til naturfagene i mellemtrin og overbygning - samt klasseture med et mere socialt formål. Lad os endelig høre, hvad formålet er, så tilpasser vi gerne fagligheden og fordelingen af aktiviteter!

OBS: Forløbet koster ekstra 500 kr til materialer.

Formål:


Til ”Fra bund til mund” lærer eleverne blandt andet …

  • Om hvor vores mad kommer fra
  • Om artskendskab
  • Om bæredygtige fødevare og havet som spisekammer
  • Om hvorfor det er vigtigt at spise fisk/skaldyr/tang

Kompetencemål for forløbet:


  • Eleven kan konkludere og generalisere på baggrund af eget og andres praktiske og undersøgende arbejde
  • Eleven kan undersøge organismers systematiske tilhørsforhold
  • Eleven kan undersøge bevægeapparat, organer og organsystemer ud fra biologisk materiale
  • Eleven kan forklare sammenhænge mellem naturfag og samfundsmæssige problemstillinger og udviklingsmuligheder
  • Eleven kan diskutere aktuelle løsnings- og handlingsforslag og relaterede interessemodsætninger i forhold til miljø- og sundhedsproblemstillinger

> Læs om priser og praktisk information

> Find undervisningsmaterialer her

> BOOK din undervisning her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2018
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her