Køb billet online & spar
Kattegatcentret sender pigrokker til Rokkerdam
15.01.2015

Kattegatcentret sender pigrokker til ’Rokker’dam

I disse timer befinder to af Kattegatcentrets pigrokker sig i en transportkasse et sted på Europas motorveje, og er på vej mod deres nye hjem i Akvariet i Rotterdam Zoo. Kattegatcentret har nemlig doneret to fine pigrokke-hanner til det hollandske akvarium som led i et internationalt avlsprogram.

”Som medlem af verdens største zoo- og akvarieorganisation EAZA deltager vi aktivt i internationale avlsprogrammer, og det er i den forbindelse, at vi har doneret to fine pigrokke-hanner til Akvariet i Rotterdam Zoo,” fortæller kurator og marinbiolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Pigrokke-hannerne blev født i Kattegatcentret den 22. september 2012, og der venter dem en vigtig opgave, når de ankommer til Holland.

”Akvariet har i forvejen to pigrokke-hunner, så forhåbentligt vil vores hanner bidrage til, at de i Holland kan fortsætte det vigtige avlsarbejde,” fortæller Rune Kristiansen.

Avlsprogrammerne har dels til formål at bevare truede dyrearter, men også at gøre offentlige akvarier selvforsynende med dyr, så naturen skånes mest muligt.

Transporteres på tomme maver

Transporten til Holland startede allerede i sidste uge, hvor de to rokker blev indfanget i akvariet ”Den Tropiske Lagune” i Kattegatcentrets udstilling. Herfra blev de i første omfang flyttet om bag kulisserne i Kattegatcentret, hvor de i et akvarium for sig selv blev sat på en streng diet.

”Vi har ikke fodret rokkerne i en uge, da det er vigtigt, at rokkerne transporteres på tommer maver. På den måde mindsker vi nemlig risikoen for, at de forurener vandet i deres bassin under transporten,” fortæller Rune Kristiansen.

De to pigrokke-hanner forventes at ankomme til Akvariet i Rotterdam Zoo sent torsdag aften.

Læs pressemeddelelse

Fakta

  • Vestatlantisk pigrokke (Hypanus americanus) kan veje op til 135 kg og få et vingefang på 2 meter. Læs mere om Vestatlantiske pigrokker her
  • Hajer og rokker har det generelt svært i naturen. En fjerdedel af alle bruskfisk (hajer, rokker og havmus) vurderes at være truet. Det er muligt at støtte Kattegatcentrets vigtige avlsarbejde ved at give en donation. Læs mere her

  • Kattegatcentret har siden 2008 arbejdet målrettet med specifikke opdrætsprogrammer for flere af centres danske og tropiske fiskearter og blev i 2014 optaget i den europæiske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier – EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Læs mere her

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Se dagens spændende program i Kattegatcentret her

Køb billetter i webshoppen - og spring køen over

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her