Køb billet online & spar
19.03.2019

Dyrepassere lærer at dykke i akvarier i Kattegatcentret

Dyrepassere fra hele landet er i denne uge på erhvervsdykkerkursus i Kattegatcentret, hvor de lærer at færdes sikkert under vandet blandt hajer og alverdens havdyr.


Seks dyrepassere fra Kattegatcentret, Tivoli, Nordsøen Oceanarium og AQUA Akvarium og Dyrepark er i denne uge på erhvervsdykkerkursus i Kattegatcentret, hvor de lærer at færdes sikkert under vandet i forbindelse med deres arbejde.


”Det er seks komprimerede dage med undervisning fra morgen til aften, hvor dyrepasserne lærer at dykke og bevæge sig sikkert i tanke og akvarier, som der gælder særlige regler for,” fortæller kurator og marinbiolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.


Det er leder af Nordsjællands Brandskole i Skibstrup, Kristian Schiang-Franck, der leder kurset med assistance fra to jyske beredskabskollegaer.


Dykker i 1,5 millioner liter stort akvarium


Kattegatcentret er vært for det seks dage lange erhvervsdykkerkursus, hvor dyrepasserne blandt andet undervises i førstehjælp og dykkerteori - men de skal også i dykkerdragterne hver dag.


”Dyrepasserne får den praktiske del af undervisningen i vores 1,5 millioner liter store og 5 meter dybe Oceanarium med fem forskellige arter af hajer. Vandet er 12 grader koldt, så jeg håber ikke, at de er kuldskære,” fortæller Rune Kristiansen.


I Kattegatcentret er dykning en vigtig del af dyrepassernes daglige arbejde, og derfor er et erhvervsdykkerkursus obligatorisk.


”Det er vigtigt, at sikkerheden er helt i top, når dyrepasserne skal ned i akvarierne for fx at fodre, tjekke dyr for sygdomme eller holde ruderne rene. Det er et krævende arbejde, som kræver anden ekspertise end et almindeligt dykkercertifikat,” fortæller Rune Kristiansen.


Kurset afsluttes fredag den 22. marts, hvor der er uddeling af beviser til kursisterne.


FAKTA


  • Seks dyrepassere fra hele landet er i denne uge (17.-22. marts) på erhvervsdykkerkursus i Kattegatcentret
  • Dyrepasserne kommer fra Kattegatcentret, Tivoli, Nordsøen Oceanarium og AQUA Akvarium og Dyrepark
  • Det er Nordsjællands Brandskole i Skibstrup, som er en del af Helsingør Kommunes Beredskab, der står bag kurset


Læs om dykkerfodring i Kattegatcentret her


Læs mere om dykning i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her