Køb billet online & spar
26.09.2018

Elever trænede hjernen med fed fisk

Over 1100 elever fra Norddjurs Kommune prøvede grænser af, da Norddjurs Naturvidenskabsfestival løb af stablen for femte gang i Kattegatcentret den 25. og 26. september.

Der blev i dén grad prøvet grænser af, da 1132 skoleelever deltog i dette års Norddjurs Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret tirsdag den 25. september og onsdag den 26. september under overskriften ”Den yderste grænse”.


”Det har været to virkelig fede dage, hvor vi i dén grad har pirret til børnenes nysgerrighed og har sat naturvidenskab på skoleskemaet,” fortæller Søren Koops Forsberg, der er ansvarlig for skoletjenesten i Kattegatcentret og naturfagskoordinator i Norddjurs Kommune.


Det er femte gang, at Kattegatcentret, Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen har arrangeret Norddjurs Naturvidenskabsfestival for 6.-10. klassetrin. I år kunne eleverne blandt andet møde Vandcenter Djurs, Viden Djurs, Gammel Estrup, Projekt FiSK og Grenaa Gymnasium.


Derudover fik festivalen også besøg af borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune, Mads Nikolajsen, samt skole- og dagtilbudschef i Norddjurs Kommune, Lene Mehlsen, der henholdsvis åbnede og lukkede festivalen.


”Jeg er meget glad for, at hele 1132 elever, 67 lærere og 30 frivillige deltager i festivalen. Det er et udtryk for den store opbakning, som naturvidenskabsfestivalen har – og det gør mig utrolig stolt,” fortalte Lene Mehlsen i sin åbningstale onsdag.


TRÆNEDE HJERNEN MED FED FISK

Til naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret arbejdede eleverne blandt andet med gift i hverdagen, trænede hjernen med fed fisk og så blev de presset til det yderste, da de holdt vejret under vand.


Alle aktiviteter kredsede om festivalens hovedtema ”Den yderste grænse”, og missionen var klar – nemlig at gøre børn hooked på naturvidenskab, men også at bygge bro mellem grundskolen og de naturvidenskabelige ungdomsuddannelser.


”De sidste to dage har børnene kunnet møde en masse unge, der er i gang med en naturvidenskabelig ungdomsuddannelse, og det er stærkt motiverende begge veje. Grundskoleeleverne spejler sig i de unge, som samtidig føler sig som eksperter, når de står og formidler,” fortæller Søren Koops Forsberg, der også håber, at festivalen vil motivere alle børn uanset køn til at gå den naturvidenskabelige vej.


”Jeg er glad for at se, at der blandt de unge på ungdomsuddannelserne også er en masse piger. Det viser, at naturvidenskab er for alle og ikke sætter grænser,” fortæller Søren Koops Forsberg.


Fakta


  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival løb af stablen i Kattegatcentret tirsdag den 25. september og onsdag den 26. september under overskriften ”Den yderste grænse”
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og blev arrangeret i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen
  • Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, åbnede festivalen tirsdag – og skole- og dagtilbudschef i Norddjurs Kommune, Lene Mehlsen, afrundede festivalen. Onsdag skød Lene Mehlsen festivalen i gang, og formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune, Mads Nikolajsen, lukkede festivalen
  • Deltagere på festivalen: Viden Djurs, Grenaa Gymnasium, AlgeCenter Danmark/Tang.nu, Projekt FiSK, Kyst og Fjordcentret, Ørsted, Vandcenter DJURS, Baunhøj Mølle, Norddjurs Skoletjeneste, Kattegatskolen, Reno Djurs, Gammel Estrup – Herregårdsmuseet, Hovedet i Havet - Aarhus Universitet, Astra, Grenaa Fysioterapi


Læs mere om naturvidenskabsfestivalen her

Læs mere om vilde oplevelser i efterårsferien her


Læs om foredrag med Ivan Karadzic: Mit livs dyk - drengene i grotten


Kom til kæmpe julemarked den 17.-18. november

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her