Køb billet online & spar
19.09.2018

Elever går til den yderste grænse i Kattegatcentret

Der bliver gået til yderlighederne, når over 1100 skoleelever samles i Kattegatcentret den 25. og 26. september til dette års Naturvidenskabsfestival under overskriften ”Den yderste grænse”.


De sidste to års naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret satte elevrekord, så der er store forventninger til i år, når Norddjurs Naturvidenskabsfestival løber af stablen tirsdag den 25. september og onsdag den 26. september under overskriften ”Den yderste grænse”.


”Jeg glæder mig helt vildt til at invitere en masse forventningsfulde elever fra Norddjurs til naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret. Årets tema bevæger sig ud i de yderste grænser af naturvidenskaben. Så vi har en masse sjove aktiviteter klar til eleverne, hvor de både skal arbejde med yderpunkter og yderligheder,” fortæller Søren Koops Forsberg, der er ansvarlig for skoletjenesten i Kattegatcentret.


Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen. Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, skyder festivalen i gang tirsdag og lukker den igen onsdag. Festivalen får også besøg af skole- og dagtilbudschef i Norddjurs Kommune, Lene Mehlsen, der afrunder festivalen tirsdag og åbner den igen onsdag.


ELEVER PRESSES TIL DET YDERSTE


Til naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret skal eleverne blandt andet på en tur ud i rummet, undersøge ekstreme bakterier og så bliver de presset til det yderste, når en marsbar skal forbrændes.


”Vi har sammensat et super spændende program, hvor eleverne både skal arbejde med de yderste grænser af naturen, mennesket, etikken og fysiske fænomener. Og programmet spænder vidt, lige fra Grenaa Fysioterapi, der kickstarter festivalen med mindfulness i stor skala, til Grenaa Gymnasiums kemishow,” fortæller Søren Koops Forsberg.


Det er femte gang, at en lang række lokale og nationale aktører går sammen om at invitere til naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret. I år kan eleverne blandt andet møde Vandcenter Djurs, AlgeCenter Danmark, Gammel Estrup, Projekt FiSK, Viden Djurs, Grenaa Gymnasium og Reno Djurs.


”Jeg er utrolig glad for den store opbakning, vi hvert år møder. Alle aktører strækker sig langt og man kan vel nærmest sige – til den yderste grænse – for at give eleverne en fantastisk oplevelse med naturvidenskab,” fortæller Søren Koops Forsberg.


Fakta


  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival løber af stablen i Kattegatcentret tirsdag den 25. september og onsdag den 26. september under overskriften ”Den yderste grænse”
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen
  • Tirsdag åbner borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, festivalen – og skole- og dagtilbudschef i Norddjurs Kommune, Lene Mehlsen, lukker festivalen. Onsdag er det omvendt
  • Deltagere på festivalen: Viden Djurs, Grenaa Gymnasium, AlgeCenter Danmark/Tang.nu, Projekt FiSK, Kyst og Fjordcentret, Ørsted, Vandcenter DJURS, Baunhøj Mølle, Norddjurs Skoletjeneste, Kattegatskolen, Reno Djurs, Grenå Gymnasium, Gammel Estrup – Herregårdsmuseet, Hovedet i Havet - Aarhus Universitet, Astra, Grenaa Fysioterapi
  • Tilmeldte skoleklasser har gratis entré til naturvidenskabsfestival - øvrige gæster får 50% på entréen den 25.-26. september


Læs mere om naturvidenskabsfestivalen her

Læs mere om vilde oplevelser i efterårsferien her


Læs om foredrag med Ivan Karadzic: Mit livs dyk - drengene i grotten


Kom til kæmpe julemarked den 17.-18. november

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her