Nyhed: Cool pingviner!
Kattegatcentrets nye pingvinanlæg bliver et helt ekstraordinært pingvinanlæg. I det nye anlæg i to etager kan du nemlig møde subantarktiske pingviner helt tæt på.
Topmoderne pingvinanlæg

Et topmoderne pingvinanlæg i verdensklasse!

Kattegatcentrets nye pingvinanlæg i to etager er et helt ekstraordinært pingvinanlæg i verdensklasse.

COOL PINGVINER & PINGVINANLÆG I VERDENSKLASSE

Det er en helt ekstraordinær oplevelse at besøge Kattegatcentrets pingviner, for det nye pingvinanlæg i to etager er nemlig ét af kun otte pingvinanlæg i verden, hvor du står i samme rum som subantarktiske pingviner. Og det bliver et fascinerende, men også sansemættet møde, der bogstaveligt talt kommer til at give dig kuldegysninger!

MØD VERDENS HURTIGSTE PINGVIN

Kattegatcentrets nye pingvinanlæg huser æselpingviner, der er verdens hurtigste pingvin med en tophastighed på 36 km/t, når de suser gennem vandet! Æselpingvinen har fået sit navn for sit høje, æsellydende kald. Det er verdens tredjestørste pingvin, og den har en stor personlighed - så I kan godt glæde jer til at møde hinanden!


Du kan læse mere om æselpingviner her

Få spændende viden og fakta om pingviner her

e_pingviner_large

OPLEV PINGVINERNE OVER OG UNDER VAND

I Kattegatcentrets nye pingvinanlæg møder du pingvinerne både over og under vand, for pingvinanlægget er nemlig delt i to etager. Én over vand, og én under vand.

I øverste etage står du i et bjergtagende klippelandskab fra Sydhavet og er helt tæt på pingvinerne - i både lugten, lydene og kulden! Der er ikke nogen tyk rude, som adskiller jer, og det bliver et sansemættet stævnemøde med pingvinkoloniens fascinerende beboere. På nederste etage skruer vi igen op for varmen, og her er der tiltrængt fred og meditativ ro til at betragte verdens hurtigste pingvin tage sine imponerende flyveture gennem det 200.000 liter store bassin.

Efter det fascinerende møde med æselpingvinerne i pingvinanlægget, kan du dykke ned i viden og leg om verdens 18 arter af pingviner i Kattegatcentrets flotte, interaktive udstilling om pingviner.

Kattegatcentrets æselpingviner kommer ikke fra naturen, men fra andre zoologiske haver og akvarier i Europa. Læs mere her

Pingvinanlæg med stort fokus på bæredygtighed

Kattegatcentrets æselpingviner holder til omkring Antarktis, hvor det er koldt. For at sikre pingvinernes trivsel, er temperaturen i anlægget derfor kun omkring 7 grader – både i luften og i pingvinernes bassin, og det kræver bæredygtige, energioptimerede og gennemtænkte løsninger, hvor der tages mest muligt hensyn til klima og miljø. Læs mere om vores store fokus på bæredygtighed her

Vores subantarktiske pingviner kommer fra Europa

Dyk ned i pingvinernes forunderlige verden her

Planlæg dit besøg her

 
 
Fonde & sponsorer

Tak til fonde og sponsorer

Kattegatcentrets nye pingvinanlæg er - ligesom det nye og meget moderne skoletjenestelaboratorium samt nye backstage faciliteter til dyrene - støttet af:

  • Realdania
  • Norddjurs Kommune
  • Den A.P. Møllerske Støttefond
  • Grenaa Havn
  • Augustinus Fonden 
  • Beckett-Fonden
  • FLAG Djursland - Den Europæiske Union Den Europæiske Hav- og Fiskerifond
  • C.A.C. Fonden
  • NRGi

I forbindelse med det nye pingvinanlæg har Kattegatcentret indledt et samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark vedrørende formidling om pingviner samt indsamling af midler til internationale projekter til beskyttelse af pingviner i naturen.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her