Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Æselpingvin
Æselpingvin

Æselpingvin: Verdens hurtigste pingvin!

Æselpingvinen er den hurtigste pingvin i verden med en topfart på hele 36 km/t, når den svømmer under vandet. Æselpingvinens navn kommer af, at dens brægende kald lyder lidt som et æsels skryden.


Vejen til en kvindes hjerte er en bunke småsten
I det antarktiske landskab er ressourcerne sparsomme, og småsten får hurtigt status som diamanter. I ynglesæsonen danner æselpingvinerne par, og hannen bringer hunnen småsten i gave. Stenene styrker parrets forhold, og samtidig bidrager hver en sten til at opbygge den fælles rede. Æselpingvinernes rede er nemlig en bunke af småsten og hver ny sten forbedrer hjemmet. Samtidig forsvares stenene mod misundelige naboer, der kan finde på at stjæle fra andres reder. Stenreden er perfekt egnet til det arktiske klima, hvor sne og is vil smelte og løbe ned mellem stenene, så æg og unger holdes nogenlunde tørre.

Kærlighed ved første sten
Det er hannerne, der står for reden, og en han bruger reden til at vinde sin mages tillid. Kommer han til reden med nogle gode sten, er hun solgt. Hunnen lægger to æg i reden, og forældrene skiftes til at ruge på dem. Æggene klækker efter 34-36 dage, men der går endnu en månedstid, før ungerne er store nok til at komme ud af reden.

Fakta om æselpingvinen:

Størrelse:

Max. 90 cm

Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Antarktiske øer

Hvor mange er der tilbage?

774.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her