Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
 
Forurening

Oliespild skader pingviner

Når olie bores op fra undergrunden og transporteres på skibe, er der altid en chance for at noget går galt og olien ender i havet. Olien klistrer fuglene sammen og gør at pingvinernes fjerdragt ikke længere er en smart, vandtæt dykkerdragt. Derfor er det en katastrofe, når en hel koloni af pingviner svømmer ind i en olielækage.

Hvis fugle lander i olien, er der nærmest ingen chance for at de klarer den uden stor hjælp fra mennesker. Pingvinerne kan fanges og renses, men det er en kostelig affære og langt fra alle overlever.

Det koster omkring 600 kr., at rense én pingvin for olie.

Den sorte død

Mere end 80 % af alle brillepingviner yngler indenfor 100 km af en stor havn, samt at en af verdens største oliesejlruter ligger langs hele brillepingvinens yngleområde.
I 1994 og 1998 var der to katastrofale olieudslip, hvor hhv. 10.000 og 20.000 brillepingviner blev smurt ind i olie, og i gennemsnit bliver mere end 20 % af brillepingvinerne smurt ind i olie hvert år.

En sort historie

Omkring 20.000 magellanpingviner døde hvert år i 80-90’erne, blot ved den argentinske kyst, grundet forurening med olie. Oliespild er stadigvæk en kæmpe bekymring i dag, specielt da det overvejes at grave efter olie i havet ud for Chile, Argentina og Uruguay.
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her