Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
 
Tab af habitat

Min hjem forsvinder

Der bliver mindre og mindre yngleplads til pingviner. De sydlige arter er truet af, at den antarktiske is smelter. Det er en stor trussel for kejser- og adéliepingvinen, der udelukkende yngler på den antarktiske is.

I de subtropiske egne er en del af landarealerne omdannet til landbrug, og det er blevet sværere for pingvinerne at finde et ordentligt yngleområde.

De pingviner, der yngler i skove er truet af, at skovene fældes for at bruge træet og omdanne jorden til landbrug.

Nogle steder har mennesket introduceret græssende dyr som fx kvæg, der simpelthen spiser de græsser som nogle pingviner gemmer sig i, og hvor de bygger rede og yngler.

Kejser- og adéliepingvinen, der yngler på Antarktis, mister habitat, når isen smelter grundet klimaforandringer. Nogle steder forsvinder hele 74 km2 havis om året.

Dværgpingvinens habitat er stille og roligt blevet byttet ud med byområder i New Zealand, hvilket giver denne pingvin nogle usædvanlige udfordringer. Det er fx ikke ualmindeligt, at dværgpingviner forsøger at krydse veje og bliver kørt ned af biler.
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her