Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Dværgpingvin

Dværgpingvin: Dværgpingvinen er verdens mindste pingvin!

I Danmark er der færdselsskilte, der advarer mod hjorte der krydser vejen. I New Zealand, advares der om krydsende pingviner.

Dværgpingvinen lever det urbane pingvinliv

Dværgpingvinerne er ikke er så bange for mennesker, og de er kendt for at danne kolonier i byområder i New Zealand, hvor de lever side om side med mennesker. De bygger ofte reder under og omkring huse ved kysten, og de små, nysgerrige pingviner kan faktisk nogle gange findes på new zealændernes dørtrin.

Dværgpingvinen er noget af en early bird

Med sine max. 35 cm i højden, tager dværgpingvinen titlen som den allermindste pingvin i verden. Til forskel fra de andre pingviner, så tilbringer dværgpingvinen natten på land. Den går på land, når tusmørket falder på, og tager i flok på havet om morgenen for at jage.

Skal vi lave en omgang mere, skat?

Dværgpingvinerne finder sammen i par til ynglesæsonen, og nogle gange holder parrene sammen i flere år. Dværgpingvinen og galapagospingvinen er de eneste pingviner, der kan lægge mere end en portion æg på en ynglesæson. Det er set, at dværgpingvinpar har opfostret hele tre kuld unger på et år!

Fakta

Størrelse:

Max. 35 cm

Føde:

Små fisk

Yngleområde:

Australien og New Zealand

Hvor mange er der tilbage?

470.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her