Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Galapagospingvin

Galapagospingvin: Jeg er verdens mest sjældne pingvin!

Galapagospingvinen er den eneste pingvinart, der findes nord for ækvator. Den lever, som navnet siger, ved Galapagosøerne. Det er nemlig langt fra alle pingviner, der lever i sne og kulde, og galapagospingvinen padler rundt i et tropisk paradis.

Savner du romantik, så find dig en galapagospingvin

Galapagospingvinerne har oftest én mage hele livet. Når amorinerne stiger, skruer pingvinerne op for en kompleks flirten, der indebærer fælles fjerpudsning, finne high-fives og næb-dueller. Når forholdet er på plads, bygger parret rede sammen af grene og småsten i huler i øernes vulkanske stengrund. Hunnen lægger to æg, som parret sammen udruger, og derefter opfostrer de ungerne sammen. Da der er varmt året rundt på Galapagosøerne, kan galapagospingvinerne nå at yngle hele 2-3 gange på et år.

Galapagospingvinen er verdens mest sjældne pingvin

Galapagospingvinen er både den mest sjældne og mest truede pingvin. Det skyldes især klimaforandringer, der er en meget alvorlig trussel. Der er nu sølle 1.200 galapagospingviner tilbage, og det frygtes, at stigende temperaturer vil forstyrre og ødelægge balancen i havets økosystemer omkring øerne og fuldstændigt udrydde galapagospingvinen.

Fakta

Størrelse:

Max. 55 cm

Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Galapagosøerne

Hvor mange er der tilbage?

1.200
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her