Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
 
Klimaforandringer

Isen smelter

Klimaforandringer påvirker pingvinerne på adskillige faconer. Isen smelter og havstanden stiger, hvilket mindsker, eller helt fjerner, pingviners yngleområder.

Klimaforandringerne piller samtidig ved hele havets balance, hvor havstrømme og fiskebestande vil ændres. Det betyder at pingvinerne ikke kan få den føde, som de plejer, eller må svømme endnu længere får at kunne jage.
- 16 ud af de 18 pingvinarter er nu påvirket af klimaforandringer.

Klimaforandringerne får havtemperaturen til at stige, så isen, hvor kejser- og adéliepingvinerne lever, smelter. Det gør det sværere for pingvinerne at finde passende yngleområder, og nogle steder forsvinder hele 74 km2 havis om året.

Klimaforandringer er en kæmpe trussel for galapagospingvinen. Varmere temperaturer ændrer på havstrømmene, så galapagospingvinens føde forsvinder fra farvandet. Fra 1980-90’erne faldt antallet af galapagospingviner med 60 %. Med kun 1.200 galapagospingviner tilbage, er det verdens mest sjældne pingvin.
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her