Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Adéliepingvin

Adéliepingvin: Når du vil på sydhavsferie, er det ikke nede ved mig!

Adéliepingvinen (Pygoscelis adeliae) er den fugl i verden, der bor længst mod syd.
Sammen med kejserpingvinen, er adéliepingvinen den eneste pingvin, der lever på det antarktiske fastland.
Den lille pingvin kan dykke helt ned til 180 meters dybde i op til 4 minutter for at jage.

Et specialdesignet numsehul
Adéliepingvinen yngler fra oktober til februar, hvilket på Antarktis er den varmeste tid på året. Her stiger temperaturen fra vinterens minus 60-80 grader op i nærheden af frysepunktet. Hannerne bygger hver sin rede af småsten for at lokke en hun til at danne par med ham. Hunnen lægger to æg i reden, og forældrene skiftes til at ruge på dem en måneds tid. Den rugende forælder forlader ikke reden, hverken for at spise eller skide. Til gengæld kan pingvinerne skyde deres afføring ud i en kraftig stråle, så det lander et godt stykke væk fra reden.

Det kriminelle liv som hanpingvin
En flot rede af småsten er noget af en dame-magnet. Derfor er det vigtigt for hannerne at have en ordentlig rede, der kan tiltrække hunner. Men det kræver hårdt arbejde at samle alle de sten, så derfor stjæler hannerne sten fra naborederne. Hvis tyven fanges i akten, bliver der et værre spektakel.

Fakta

Størrelse:

Max. 70 cm


Føde:

Fisk, blæksprutter og krill

Yngleområde:

Antarktis

Hvor mange er der tilbage?

7.580.000

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her