Køb billet
Kattegatcentrets iskolde nyhed 2022: Kom helt tæt på verdens hurtigste pingvin!
Nyhed åbner til sommer (midt juli)

Iskold nyhed sommeren 2022: Kom helt tæt på verdens hurtigste pingvin!

OBS: Pingvinanlægget er endnu ikke åbnet. Vi forventer at åbne midt i juli.


Det bliver en iskold fornøjelse, når vi til sommer (midt juli) slår dørene op for vores nye spektakulære pingvinanlæg i to etager, hvor du kan møde subantarktiske pingviner helt tæt på.

Til sommer kommer de. Pingvinerne! Du kommer tæt på, for vores anlæg er ét af de få i Europa, hvor du står i samme rum som pingviner. Og du kan godt begynde at glæde dig, for det bliver nemlig en sansemættet oplevelse at besøge vores pingviner: Det bliver hundekoldt, de kommer helt sikkert til at larme, og de vil uden tvivl også lugte!

Mød verdens hurtigste pingvin

Anlæggets beboere bliver æselpingviner. Verdens hurtigste pingvin med en tophastighed på 36 km/t under vand! Æselpingvinen har fået sit navn for sit brogede æsellydende kald. Det er en lille pingvin med en stor personlighed, og I kan godt glæde jer til at møde hinanden.

Pingvinerne kommer fra andre zoologiske anlæg i Europa. Kattegatcentret deltager nemlig i vigtige avls- og udvekslingsprogrammer via vores medlemskab af den europæiske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier – EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Læs mere: Vores Subantarktiske pingviner kommer fra Europa

Oplev pingvinerne over og under vand

I vores nye pingvinanlæg møder du pingvinerne både over og under vandet, for pingvinanlægget er nemlig delt i to etager. Én over vand, og én under vand.

I øverste etage står du tæt på pingvinerne i lugten, i lydene og i kulden! Der er ikke nogen tyk rude, som adskiller jer, og det bliver et sansemættet stævnemøde! På nederste etage er der tiltrængt fred og meditativ ro for pingvinernes skrig, hvor du kan betragte pingvinernes elegante flyveture gennem vandet.

Pingvinanlægget åbner sommeren 2022 (midt juli)

Men pingvinerne er her ikke helt endnu. Først skal det topmoderne pingvinanlæg nemlig bygges og pingvinerne flytte ind. Så mens vi venter på Kattegatcentrets iskolde nyhed 2022, kan du blive klogere på pingvinanlægget og pingvinernes forunderlige verden lige her

Læs mere om vores kommende beboer: Æselpingvinen

Få fakta og spændende viden om pingviner her

Køb billet her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her