Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Humboldtpingvin

Humboldtpingvin: Jeg har indbygget aircondition

Glem billedet af pingviner, der står i isende kulde. Ved Chile og Perus kyster, hvor humboldtpingvinerne yngler, kan det faktisk blive ret varmt.

Humboldtpingvinen har et smart trick, når varmen tager til. Dens bare hud ved øjnene hjælper med at regulere den indre temperatur, fordi varmt blod sendes forbi den tynde hud og dermed afkøles.

Opvokset i en grotte af fuglelort

Humboldtpingvinerne finder sammen i par for livet og yngler sammen år efter år. Reden bygges i en hule udgravet i guano, som er ophobet, tørt fuglelort. Hulerne af fuglelort beskytter både æg og unger mod den stærke sol og mod rovdyr.

Fuglen, der sked guld

Humboldtpingvinerne har været anset for at være en vigtig kilde til guano. Den tørre fuglelort er rig på næringsstoffer, og er derfor blevet brugt som gødning, og guano fra humboldtpingvinen har været en stor indtægtskilde for Peru. Men da humboldtpingvinerne bruger guanoen til at bygge rede af, har det medført, at færre unger har overlevet.

Fakta

Størrelse:

Max. 75 cm


Føde:

Fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Chile og Peru

Hvor mange er der tilbage?

32.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her